Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

Δεν θέλουν το ευρώ οι Πολωνοί
Το ποσοστό των Πολωνών που αντιτίθεται στην εγκατάλειψη του εθνικού νομίσματος ζλότι και στην υιοθέτηση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος ανήλθε στο 70%, το υψηλότερο μέχρι σήμερα, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του ινστιτούτου CBOS που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.


Μόλις το 25% τάσσεται υπέρ της ένταξης στην ευρωζώνη, σύμφωνα με το CBOS, μία ημέρα μετά τις προεδρικές εκλογές στις οποίες νικητής αναδείχτηκε ο συντηρητικός Αντρέι Ντούντα, ο οποίος έχει εκφράσει την άρνησή του στην ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη στο άμεσο μέλλον.
Σε δημοσκόπηση του περασμένου Νοεμβρίου, το 68% των Πολωνών είχε ταχθεί κατά και το 24% υπερ του ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι είχαν δηλώσει αναποφάσιστοι.
Ο μεγαλύτερος αριθμός Πολωνών που επιθυμεί την ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη είχε καταγραφεί στις αρχές του 2002 προτού η Πολωνία ενταχθεί στην ΕΕ.
Η Πολωνία--η μεγαλύτερη οικονομία στην ανατολική Ευρώπη, ετοιμάζεται για την υιοθέτηση του ευρώ αλλά δεν έχει ακόμη αποφασίσει πότε θα το πράξει. Από τη στάση της κοινής γνώμης φαντάζει απίθανο να ενταχθεί η χώρα στην ευρωζώνη στο άμεσο μέλλον.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 16 ως τις 22 Απριλίου.Read more: http://www.oparlapipas.com/2015/05/blog-post_9489.html#ixzz3bKwMWQBv

0 σχόλια: