Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015

Αποκάλυψις: Οι Εβραίοι «προείδαν» ή μήπως υπέδειξαν τι πρέπει να συμβεί;Λέγεται, ότι ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη προέβλεψε τα έσχατα σημεία που θα συμβούν σε ένα απώτερο μέλλον. Πολλοί περισσότεροι, λένε ότι αυτά τα σημεία έχουν ήδη αρχίσει και φανερώνονται στην δική μας εποχή, στο δικό μας σήμερα . Μήπως, όμως, ο Ιωάννης δεν προέβλεψε τίποτε από όλα αυτά, αλλά, απλά, συνέταξε σε ένα κείμενο όσα είχαν υποδειχτεί, από τους προγόνους του Εβραίους, ότι έπρεπε να συμβούν, βάση κάποιου προγράμματος και σχεδιασμού;

Ας δούμε κάποια χαρακτηριστικά σημεία πολύ επιγραμματικά, επικαλούμενοι περικοπές που και εσείς οι ίδιοι μπορείτε να ερευνήσετε και να διαπιστώσετε.

Όλο το 10ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης είναι ίδιο με όσα έγαψε ο Ιεζεκιήλ. Πολύ χαρακτηριστικό είναι το «βιβλίο» που ο Ιωάννης υποχρεώνεται να καταπιεί (Αποκάλυψις Ι΄ 9). Το ίδιο παθαίνει και ο Ιεζεκιήλ (Ιεζεκιήλ Γ΄ 1-3).

Στο 11ο κεφάλαιο(3-5), ο Ιωάννης προβλέπει δύο εξουσίες (ΗΠΑ-Ρωσία) που καμία άλλη δεν μπορεί να αντιπαραβληθεί μαζί τους. Αυτές οι εξουσίες μπορούν να ελέγχουν τον καιρό.(Ι΄6). Το ίδιο ακριβώς είχε προβλέψει και ο Δανιήλ (Β΄ 41)

Επίσης, όλο το 13ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης είναι ένα copy-paste από τον Δανιήλ. Πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα θα βρείτε στο Δανιήλ Ζ΄ 7 και Αποκάλυψη ΙΓ΄ 1, όπου αναφέρονται σε ένα θηρίο με δέκα κέρατα.

Το γνωστό σε όλους μας «χάραγμα» στο 16ο κεφάλαιο, δεν είναι ένα όραμα του Ιωάννη. Το βρίσκουμε στο 12ο της Εξόδου, αλλά και στον Ιεζεκιήλ (Ιεζεκιήλ Θ’ 4-7)

Όταν ο Ιωάννης οραματίζεται ένα καλύτερο κόσμο (ΒΑ΄ 1-7) περιγράφει το όραμα του Ησαία (Ξ΄ 17-25).

Δυστυχώς, δεν γίνεται να συμπεριλάβουμε όλα τα εδάφια ενός ογκοδέστατου βιβλίου όπως είναι η Βίβλος σε μία ανάρτηση. Σας δίνουμε το έναυσμα να το ψάξετε μόνοι σας. Πέρα από την πίστη που διατρέχει τον καθέναν μας, ανατρέξτε με «ανοιχτό» μυαλό. Όσα λίγα προηγήθηκαν ήταν μόνο μερικά πολύ χαρακτηριστικά σημεία-στοιχεία ότι ο Ιωάννης δεν οραματίστηκε τίποτα, απλά συγκέντρωσε τις προβλέψεις των προπατόρων του.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Για ποιό λόγο το έκανε αυτό;

Αν διαβάσετε με το ίδιο ανοιχτό μυαλό ολόκληρη την Παλαιά Διαθήκη, θα διαπιστώσετε πως είναι γεμάτη προσδοκίες και προθέσεις Εβραίων να κατακτήσουν τον κόσμο -κάτι που έχουν καταφέρει ως ένα σημείο.

Και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά ο ίδιος ο Θεός που δίνει την εξουσία και το δικαίωμα καταστροφής και ερήμωσης όλων των εθνών (Ιερεμίας Α΄10) και κανείς δεν μπορεί να πάρει αυτή την εξουσία από τους απογόνους του Ιακώβ (Μιχαίας Ε΄ 7) και κανείς δεν μπορεί να αντιστέκεται σε αυτή την εξουσία -όποιος αντιστέκεται θα τιμωρείται (Προς Ρωμαίους ΙΓ΄1-2). Αυτή η εξουσία θα είναι πάνω σε όλα τα έθνη, δηλαδή παγκόσμια (Αποκάλυψη Β΄26-28). Επιπλέον αυτή η εξουσία πρέπει να παραμείνει απόρρητη, αόρατη, μυστική (Αποκάλυψη Ι΄ 4).

Ο Ιωάννης, λοιπόν, δεν οραματίστηκε, αλλά οργάνωσε τα ρηθέντα, αφήνοντας ένα κληροδότημα (όπως Τορά και Ταλμούδ) για μία μελλοντική παγκόσμια εξουσία.

Πολλοί θα πείτε πως ο Θεός δεν μιλούσε για μία Νέα Τάξη Πραγμάτων, ούτε για καθυπόταξη του πλανήτη και, πως αυτά είναι έργα του Σατανά -ο Θεός μιλούσε για ειρήνη και αγάπη. Κάντε έναν διαχωρισμό. Δεν αναφερόμαστε στον Θεό, αλλά στα έργα των ανθρώπων που στο όνομα του Θεού, έχουν κάνει και εξακολουθούν να κάνουν τα χειρότερα εγκλήματα.

Κατά την γνώμη μας, λοιπόν, ο Ιωάννης συγκέντρωσε τις προσδοκίες καθυπόταξης και, επιπλέον, έδωσε και το σύνθημα έναρξης, όταν όλα πια θα είναι έτοιμα. Το σύνθημα βρίσκεται στον Δανιήλ Θ΄ 25, όπου μας λέει ότι όλα θα ξεκινήσουν 49 χρόνια μετά την διαταγή κατάληψης της Ιερουσαλήμ.

Και λοιπόν;

49 χρόνια έκλεισαν πριν λίγες μέρας από τότε που ο ισραηλινός υπουργός άμυνας Moshe Dayan είχε δόσει εντολή, στις 7/6/1967, για την κατάκτηση της Ιερουσαλήμ.

Τα πράγματα, λοιπόν, προβλέπονται πολύ κρίσιμα, ειδικά αν τα συνδυάσουμε με διάφορα πραγματικά γεγονότα που έχουν προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο…

Σπύρος Μακρής

http://katohika.gr/2015/06/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B9%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CE%BD-%CE%AE-%CE%BC%CE%AE%CF%80/.html

0 σχόλια: