Μετά από αυτήν την έρευνα δεν θα θέλετε να ξαναβουρτσίσετε τα δόντια σας - SOS


Φαίνεται πως η επιστημονική κοινότητα έχει βαλθεί να αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα μετά από την έρευνα που αποδεικνύει ότι κάνουμε λάθος σε μια πολύ βασική μας ανάγκη,
"Ή στραβός είν' ο γιαλός ή στραβά αφοδεύουμε", ήρθε η ώρα να τιναχτεί στον αέρα ακόμη μια βασική ανάγκη, το βούρτσισμα των δοντιών.


Σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου το Κονέκτικατ, είναι λάθος να αφήνουμε τις οδοντόβουρτσές μας στην τουαλέτα, αφού στο 60% των δειγμάτων που μελετήθηκαν εντοπίστηκαν κόπρανα. Και πριν θεωρήσετε ότι οι χρήστες τους έπλεναν και την τουαλέτα με αυτές, να σας πούμε ότι απλά τις είχαν τοποθετήσει στο κλασσικό ποτηράκι που συναντάμε σε κάθε μπάνιο.

Όπως όλα δείχνουν, ήρθε η ώρα να ξεφορτωθούμε το ποτηράκι και να μην ξαναφήσουμε τις οδοντόβουρτσές μας στην τουαλέτα, καθώς σε αυτές μπορούν να εντοπιστούν οι ίδιοι μικροοργανισμοί που εντοπίζονται και στα κόπρανα. Αυτό συμβαίνει γιατί οι συγκεκριμένοι μικροοργανισμοί απελευθερώνονται στον αέρα με αποτέλεσμα να "βρίσκουν καταφύγιο" στις οδοντόβουρτσες.

Σύμφωνα με την έρευνα, όσο και να καθαριστεί μια οδοντόβουρτσα μετά από κάτι τέτοιο δεν θα μπορέσει ποτέ να είναι ασφαλής για χρήση, λόγω της επιμονής των μικροοργανισμών. Μάλιστα, ακόμη και το κάλυμμα δεν μπορεί να προστατεύσει την οδοντόβουρτσα από τα μικρόβια που συγκεντρώνει και γι'αυτό αναζητείται μια πιο αποτελεσματική λύση.

Επομένως, κάθε φορά που κάποιος χρησιμοποιεί την τουαλέτα απελευθερώνει μια μάζα μικροοργανισμών που "αναπαύεται" σε ένα από τα σημαντικότερα αντικείμενα της προσωπικής μας υγιεινής. Οι επιστήμονες προτείνουν να απομακρύνουμε τις οδοντόβουρτσες από τις τουαλέτες, να τις φυλάσσουμε μακριά από τις πηγές μικροβίων και να φροντίζουμε για τη συχνή αντικατάστασή τους.

Όπως έχει αποδειχθεί και από παλαιότερες έρευνες, οι οδοντόβουρτσες αποτελούν ένα από τα αντικείμενα προσωπικής υγιεινής που μολύνεται ευκολότερα σε σύγκριση με άλλα και είναι υπεύθυνες για την εμφάνιση μιας σειράς ασθενειών, όπως μυκητιάσεις και μόλυνση των ούλων. defencenet.gr- See more at: http://perivolipanagias.blogspot.gr/2015/06/sos.html#sthash.PO2vTiLk.dpuf

Σχόλια