Γιώργος Ρωμανιάς: Παραιτούμαι τη Δευτέρα, δεν είναι δυνατόν εγώ να δώσω σύνταξη 87 ευρώ στον ανάπηρο

Την παραίτησή του θα υποβάλει το πρωί της Δευτέρας ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.


Ο κ.Ρωμανιάς γνωστοποίησε την απόφασή του μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο. Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας, για την απόφασή του αυτή ενημέρωσε στη διάρκεια άτυπης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο με τη νέα ηγεσία, τους κ. Κατρούγκαλο και Χαϊκάλη, παρουσία του κ. Στρατούλη.

«Τους εξήγησα ότι για λόγους συνέπειας με τον εαυτό μου, δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Εγώ πήγα στο υπουργείο για να εφαρμόσω κάποιες αρχές. Δεν μπορώ να κάνω τα αντίθετα. Τους εξήγησα ότι δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή που έλεγα κάποια πράγματα, να εφαρμόζω και να κάνω τα αντίθετα. Είναι η έσχατη ταπείνωση για μένα να κάνω κάτι τέτοιο. Τους εξήγησα λοιπόν ότι αύριο το πρωί που θα έρθουν, 11 είναι η τελετή, λίγο πριν εγώ θα υποβάλω εγγράφως την παραίτησή μου και θα παρακαλώ να γίνει αποδεκτή», ανέφερε

Ο κ.Ρωμανιάς τόνισε επίσης πως δεν μπορεί να εφαρμόσει τον νόμο για το συνταξιοδοτικό. Όπως υποστήριξε, γι' αυτό το θέμα αγνοήθηκε πλήρως το υπουργείο: "Δεν είναι δυνατόν εγώ να δώσω σύνταξη 87 ευρώ στον ανάπηρο. Γιατί αυτό νομοθετήθηκε".

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι η παραίτησή του δεν σχετίζεται με τα νέα πρόσωπα που τοποθετήθηκαν στην ηγεσία του υπουργείου, αλλά με το νόμο που πρέπει να εφαρμοστεί. «Ασχολούμαι 40 χρόνια με την Κοινωνική Ασφάλιση, νομοσχέδιο γραμμένο με τέτοια αγραμματοσύνη, τέτοιο ερασιτεχνισμό, τέτοια άγνοια δεν έχω ξαναδεί. Είναι απίστευτο αυτό το νομοσχέδιο. Να σου λέει μέσα το πρώτο σχέδιο ότι στις μειωμένες συντάξεις σου κόβει 16% το μήνα;", σημείωσε χαρακτηριστικά.

tanea.grΤο διαβάσαμε από το: Γιώργος Ρωμανιάς: Παραιτούμαι τη Δευτέρα, δεν είναι δυνατόν εγώ να δώσω σύνταξη 87 ευρώ στον ανάπηρο http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/07/87.html#ixzz3gLio2As5

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια