Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015

Έτοιμος το 2016 ο Τιτανικός 2! Θα ακολουθήσει το ίδιο ταξίδι (ελπίζουμε να φτάσει…)
Έναν νέο Τιτανικό ετοιμάζεται να κατασκευάσει ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος Κλάιβ Πάλμερ, ο οποίος έχει αναθέσει τη ναυπήγηση του υπερωκεάνιου σε κινεζική εταιρεία.

Ο Πάλμερ ο οποίος είναι μεγιστάνας των ορυχείων και ένας εκ των πλουσιότερων Αυστραλών δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι η ναυπήγηση του πλοίου θα αρχίσει στο τέλος της επόμενης χρονιάς και αναμένεται να είναι έτοιμο το 2016.

«Θα είναι τόσο πολυτελές όσο ο Τιτανικός, αλλά φυσικά θα έχει τεχνολογία 21ου αιώνα και υπερσύγχρονα συστήματα πλοήγησης και ασφάλειας», αναφέρει ο Πάλμερ.

Ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε επίσης ότι έχει υπογράψει συμφωνία με την εταιρεία CSC Jinling για να κατασκευάσει το πλοίο.

Ο Τιτανικός ΙΙ σχεδιάζεται να αποπλεύσει από το Λονδίνο προς την Νέα Υόρκη στο τέλος περίπου του 2016, αν όλα πάνε σύμφωνα με τα σχέδια.

«Θα σχεδιαστεί, ώστε να μην βυθιστεί. Ωστόσο, αν είστε προληπτικοί, ποτέ δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβεί», είπε γελώντας σε δημοσιογράφους που τον ρώτησαν αν το πλοίο θα έχει τη μοίρα του…προκατόχου του.

Το κόστος της κατασκευής δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Πάλμερ στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: iefimerida

http://realbomb.gr/%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF-2016-%CE%BF-%CF%84%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-2-%CE%B8%CE%B1-%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%B8%CE%AE%CF%83%CE%B5/

0 σχόλια: