Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

Εμβληματικό Τζαμί στην κορυφή βουνού της Τραπεζούντας κατασκεύασαν οι Τούρκοι!Στην επαρχία Ριζούντας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, που ευρίσκεται ανάμεσα στις επαρχίες Αρτβίν και Τραπεζούντας, πάνω στην κορυφή ομώνυμου βουνού κατασκεύασαν οι Τούρκοι το Kıble Τζαμί.
Η κατασκευή του Τζαμιού στην κορυφή του 1.130 μέτρων όρους δίνει την δυνατότητα σε αυτό να είναι ορατό από πολλά χιλιόμετρα μακριά, αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα .
Σύμφωνα με πλήθος άρθρων μας στην ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, αναφέρουμε ότι οι ισλαμιστές του ΑΚΡ «αρέσκονται » στην μετατροπή των ορθόδοξων ναών της Μικράς Ασίας σε Τζαμιά καθώς και στην κατασκευή νέων οθωμανικών διαστάσεων Τζαμιών, όπως αυτής του Kıble Τζαμιού για να «σβήσουν» με την πάροδο των ετών καθετί που θυμίζει το ορθόδοξο χριστιανικό παρελθόν της περιοχής. «Σβήνουν» συνεχώς οι Τούρκοι στην Μικρά Ασία τα όποια ίχνη πιστοποιούν την ελληνικότητα της περιοχής που έρχονται από τα βάθη των αιώνων, αλλά συνεχώς το ποτισμένο με αίμα Αγίων χώμα «ξερνάει » ορθόδοξους ναούς και μεγαλόπρεπα μνημεία , προκαλώντας έντονους πονοκεφάλους στην ισλαμιστική κυβέρνηση της χώρας.
Η επαρχία Ριζούντας καταλαμβάνει έκταση 3.920 Km2 και ο πληθυσμός της είναι 361.353 σύμφωνα με εκτίμηση το 2007. Πρωτεύουσα της είναι η Ριζούντα, με πληθυσμό 96.503 κατοίκους.
Δια μέσου του ασφαλτόστρωτου δρόμου για το εμβληματικό τουρκικό Τζαμί στα βουνά του Πόντου , διήλθε πρόσφατα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τελετή των εγκαινίων του . Η αναφορά στον ισλαμικό όρο «qibla» ( «kıble» στα τουρκικά), που αφορά την κατεύθυνση στη Μέκκα όπου οι Μουσουλμάνοι «γυρίζουν» κατά τη διάρκεια της προσευχής τους, αφορά την ονομασία που πήρε το Τζαμί αυτό.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής , Ιχσάν Σελίμ Μπαουντάς και σε συνέντευξη του στο Πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το τζαμί είχε κατασκευαστεί για πρώτη φορά τον 19ο αιώνα. Ωστόσο, η ξύλινη αυτή κατασκευή κάηκε κατά τη διάρκεια μιας πυρκαγιάς το 1960. Το 2010, ο τότε Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε το τζαμί και έδωσε εντολή στις τοπικές αρχές να αποκαταστήσουν και να επεκτείνουν το τζαμί.
Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα του Τζαμιού Γιουσούφ Γιλμάζ, ‘‘αυτό‘‘ καταλαμβάνει χώρο ξεχωριστό διαστάσεων 70 τετραγωνικών μέτρων που προορίζεται για τους άνδρες, ενώ 45 τετραγωνικά μέτρα προορίζονται για τις γυναίκες. Όσον αφορά το ανοιχτό πεδίο (γύρω από το τζαμί), αυτό μπορεί να υποδεχθεί ένα σύνολο χιλίων ατόμων. Εκτός από την ανακατασκευή του Kıble Τζαμιού , επαναχαράχθηκαν και ορισμένα μονοπάτια και χώροι ανάπαυσης καθώς και σημεία για εκδρομή μετά από δωρεές από τους ντόπιους. Το έργο αυτό σε συνδυασμό με τα έργα στην παρακείμενη περιοχή , αναμένεται να προσελκύσουν πολλούς τουρίστες από όλο τον κόσμο.
Στην πατρίδα μας αυτή την περίοδο εν μέσω οικονομικού «Αρμαγεδώνα» κατασκευάζεται μεγαλοπρεπές Τζαμί στο Βοτανικό για τους Μουσουλμάνους που υπάρχουν στην πατρίδα μας. Υπενθυμίζουμε δε ότι η ‘‘εκκλησιά των εκκλησιών‘‘ , ο υπέρλαμπρος ναός της χριστιανοσύνης η Αγία Σοφία , προορίζεται να μετατραπεί λίαν συντόμως σύμφωνα με πληροφορίες , σε Τζαμί από τους Τούρκους που εγκαλούν την χώρα μας την ίδια στιγμή για «θρησκευτική καταπίεση»!!


pentapostagma.gr

0 σχόλια: