Μήπως όταν ακούτε για χάκερς, ο νους σας πάει σε νεαρούς άνδρες, εθισμένους στον υπολογιστή με εμφάνιση σπασίκλα;Μήπως όταν ακούτε για χάκερς, ο νους σας πάει σε νεαρούς άνδρες, εθισμένους στον υπολογιστή με εμφάνιση σπασίκλα; Θα αλλάξετε γνώμη μετά από αυτό…

 

Όταν μιλάει κανείς για χάκερς ο νους όλων πάει κυρίως σε νεαρούς άνδρες, εθισμένους στη χρήση υπολογιστών, προφανώς ευφυείς και με εμφάνιση που παραπέμπει σε «κλασσικές» αμερικανικές ταινίες με σπασικλάκια (nerds) που παίζουν στα δάκτυλα την τεχνολογία.

Όπως όλοι οι κανόνες όμως έτσι κι αυτός έχει την εξαίρεσή του. Μια εξόχως… εμφανίσιμη (!) εξαίρεση με καταγωγή από την Κίνα, όνομα άγνωστο, όπως είναι φυσικό, αλλά προσόντα που κυριολεκτικά «τα σπάνε». Ακριβώς όπως και η ίδια η πιο «καυτή» χάκερ του κόσμου, «σπάει» κωδικούς δικτύων, firewalls εταιρειών και προγράμματα ασφαλείας.

Η ίδια δεν διστάζει να φωτογραφηθεί, ωστόσο για ευνόητους λόγους αρνείται να αποκαλύψει δημοσίως το πραγματικό της όνομα. Όσα γνωρίζουμε γι” αυτήν περιορίζονται στον τόπο καταγωγής της, το Foshan της Κίνας, καθώς και το ότι εργάζεται στον τομέα του web development. Η σέξι χάκερ δηλώνει πως πάντα είχε την περιέργεια να αναζητά και να ξεπερνά τα όρια στις δυνατότητες της ίδιας αλλά και του εξοπλισμού της, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει – όπως λέει με μεγάλη δόση μετριοφροσύνης – αρκετές γνώσεις περί command line και remote server administration.

Θέλοντας πάντα να τεστάρει τα όρια και με όνειρό της να αποτελέσει έναν hacker διαφορετικό από τους άλλους, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τα φυσικά της προσόντα και να τα συνδυάσει με τα πνευματικά της προσόντα, τις γνώσεις της αλλά και τα εργαλεία της. Εργαλεία που κατασκεύασε μόνη της, χρησιμοποιώντας έναν 3D printer και αρκετή φαντασία.

Κάπως έτσι δημιούργησε ένα ζευγάρι εντυπωσιακά παπούτσια-πλατφόρμες που λειτουργούν ως «κινητό εργαστήριο».

Συγκεκριμένα η σέξι χάκερ υποστηρίζει πως τα ψηλοτάκουνά της διαθέτουν ειδικά «συρταράκια» που μπορούν να χωρέσουν εξοπλισμό για κάθε χακάρισμα. Στο δεξί τακούνι συνηθίζει να ενσωματώνει ένα λιλιπούτειο ασύρματο router με ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία και OpenWRT firmware, που μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο φορητό όπλο για το χακάρισμα ενός δικτύου. Στο αριστερό ένα USB keylogger το οποίο μπορεί εύκολα να το αποσπά, να το συνδέει σε ένα δίκτυο και να καταγράφει τα πάντα.

Όπως έγραψε στον λογαριασμό της στο Imgur, εμπνευσμένη από την τηλεοπτική σειρά «Mr. Robot» γνωρίζει ότι πολλά εργαλεία hacking είναι απλά εργαλεία testing που θα χρησιμοποιούσε κάθε επαγγελματίας του χώρου του ΙΤ που ξέρει το αντικείμενό του. Όπως επίσης γνωρίζει πως εκμεταλλευόμενη την εμφάνισή της, αλλά και τα ρούχα της που στην πλειονότητά τους δεν αφήνουν και πολλά στη φαντασία, μπορεί να διεισδύει παντού, έχοντας μαζί της τον εξοπλισμό της. Καταλήγει δε λέγοντας πως: όλοι κοιτάνε το στήθος μου αλλά τελικά τα παπούτσια μου κάνουν όλη τη δουλειά…

Πηγή www.newmoney.gr

http://newsmusic.gr/?p=32434

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια