ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ… ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΤΟ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ… Το νέο, τριετές δάνειο προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 86 δισ. ευρώ, ενέκρινε και επισήμως η Κομισιόν.

«Η χρηματοπιστωτική στήριξη της Ελλάδας μόλις εγκρίθηκε από την Ευρωζώνη» ανέφερε σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Μόλις υπεγράφη το νέο Μνημόνιο Κατανόησης εκ μέρους της Κομισιόν και του Προέδρου, Γιούνκερ» συμπλήρωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

«Οι ελληνικές αρχές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν χρηματοδοτική σταθερότητα. Εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, αυτό που θα μετρήσει στο τέλος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο στενός συνεργάτης του Γιούνκερ, Μάρτιν Σέλμαρ, επισήμανε ότι «μετά από σκληρή δουλειά, επήλθε επιτέλους συμφωνία».

«Το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα εγκρίθηκε από όλη την Ευρωζώνη» συνέχισε, τονίζοντας ότι η αλληλεγγύη «ανταλλάσσεται» με μεταρρυθμίσεις.

Σημειώνεται ότι η νέα δανειακή σύμβαση εγκρίθηκε και από το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, το οποίο προηγουμένως, είχε τηλεδιάσκεψη.

Η απόφαση των ευρωπαϊκών αρχών συνιστά απόρροια της θετικής εισήγησης των κρατών – μελών της Ευρωζώνης, όπως διατυπώθηκε εξ’ άλλου και στις σχετικές ψηφοφορίας στα εθνικά κοινοβούλια.
http://hellasforce.com/2015/08/19/%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B5-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%B5%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B7-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B5%CE%BF-%CE%B4/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια