ΣΟΚ απο Βαρουφάκη | «ΔΥΣΤΥΧΩΣ για την Ελλάδα ΕΡΧΕΤΑΙ το Grexit...»

Και όμως ο Γιάνης Βαρουφάκης ΛΕΕΙ την αλήθεια !!!!


Σε συνέντευξή του στην γαλλική «Le Monde», ο Γιάνης Βαρουφάκης, μίλησε για το το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας.Συγκεκριμένα είπε: «Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα διαπραγματευόταν με τους εταίρους της ευρωζώνης τους τελευταίους μήνες. Αλλά, δεν είναι έτσι. H ευρωζώνη είναι η πιο ισχυρή οικονομική δύναμη, αλλά κανένας δεν την κατευθύνει. Δημιούργησε ένα τέρας, το Eurogroup, κατάτο οποίο οι υπουργοί Οικονομικών δεν διαπραγματεύονται πραγματικά μεταξύ τους».


Στη συνέχεια, ο πρώην υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι «αν η Ελλάδα προσπαθεί, παρά την λογική και τους βασικούς νόμους της οικονομίας, να εφαρμόσει το εν λόγω μνημόνιο, θα τρέξει προς ολοταχώς για Grexit. Διότι αυτό το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να βυθίσει ENTEΛΩΣ την οικονομία μας. Εξάλλου όλοι είδατε τι κατάφεραν τα δύο προηγούμενα μνημόνια».


Τέλος ο Γ. Βαρουφάκης εξηγώντας ότι ο στόχος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών είναι η Γαλλία ανέφερε πως: «Αν δεν μπορούμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, το αποτέλεσμα θα είναι ο δρ Σόιμπλε να μας δείξει το δάχτυλο και να περικόψει την βοήθεια προς την χώρα. Το Grexit είναι σαφώς αυτό που επιδιώκει.

Το γαλλικό κράτος πρόνοιας, το εργατικό δίκαιο, οι πολυεθνικές εταιρείες είναι ο στόχος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών. Ο ίδιος θεωρεί την Ελλάδα ως ένα εργαστήριο λιτότητας, όπου βιώνεται το μνημόνιο πριν από την εξαγωγή. Ο φόβος για ένα Grexit έχει ως στόχο την μείωση των γαλλικών αντιστάσεων, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο»... takaluteraedo.blogspot.gr
http://alertgr.blogspot.gr/2015/08/p-grexit.html#.VdlYHP3qEkU

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια