Σάββατο, 15 Αυγούστου 2015

Η ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: To «αόρατο» πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ) Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, η ένταση του Ψυχρού Πολέμου είχε φτάσει στο αποκορύφωμα της και οι ΗΠΑ έψαχναν για κάποιο στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι στον σοβιετικό αντίπαλο τους.Παρά το γεγονός ότι τα υποβρύχια είχαν πυραυλικές ικανότητες οι ΗΠΑ γνώριζαν πολύ καλά πόσο σημαντική θα ήταν η ικανότητα «στέλθ» στη θάλασσα. Συγκεκριμένα, οι αμερικανοί ερευνητές ήθελαν να δουν εάν θα ήταν εφικτό να κατασκευάσουν πυραυλοκίνητα υποβρύχια που θα ήταν αόρατα στο σύστημα σόναρ.

Η προσπάθεια αυτή οδήγησε στο πειραματικό stealth σκάφος της Lockheed Martin, με το όνομα Sea Shadow ή Θαλάσσια Σκιά. Το Sea Shadow εντάχθηκε στο Ναυτικό των ΗΠΑ το 1985, και παρέμεινε μυστικό μέχρι και που παρουσιάστηκε στο κοινό το 1993.

Το σκάφος συνέχισε να χρησιμοποιείται για δοκιμές μέχρι το 2006. Κατασκευάστηκε με βοήθεια από την DARPA και χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Το Sea Shadow σχεδιάστηκε για να εξακριβωθεί εάν είναι δυνατή η κατασκευή σκαφών που θα μπορούσαν να είναι αόρατα στο σοβιετικό δορυφορικό σύστημα εντοπισμού και στα ραντάρ X-band. Businesscrashonline.gr

0 σχόλια: