Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Απίστευτο: 18χρονη ήπιε σφηνάκι με υγρό άζωτο και… εξερράγη το στομάχι της

Τη ζωή της από ένα… σφηνάκι λίγο έλειψε να χάσει μια νεαρή κοπέλα από τη Βρετανία.
Ειδικότερα, πριν από δύο χρόνια, η 18χρονη, τότε, Γκάμπι Σκάνλον, είχε επισκεφθεί με την παρέα της ένα μπαρ για να γιορτάσει τα γενέθλιά της.

Ο μπάρμαν θέλησε να την κεράσει ένα σφηνάκι που λίγο έλειψε να αποβεί μοιραίο…

Λίγο μετά την κατανάλωσή του, η νεαρή άρχισε να βγάζει ατμούς από το στόμα και τη μύτη της και να νιώθει έντονους πόνους, σύμφωνα με την Daily Mail.

Το σφηνάκι είχε καταψυχθεί με υγρό άζωτο, πρόκειται για μία δημοφιλή μέθοδο άμεσου παγώματος τροφίμων και ποτών που επιτρέπει τη δημιουργία εντυπωσιακών ατμών στο χείλος των μαγειρικών σκευών.

Η κατανάλωση, όμως, του υγρού αζώτου είναι επικίνδυνη, διότι αυτό εξατμίζεται στους -196 °C, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει αντίδραση του οργανισμού και βλάβες στα εσωτερικά όργανα σε περίπτωση κατάποσης ή εισπνοής.

Πάντως, όπως εξήγησε στο δικαστήριο η 20χρονη, σήμερα, Γκάμπι, πριν πιει το ποτό ρώτησε αν αυτό ήταν καλό, παρά την επιβεβαίωση που πήρε όμως τα αποτελέσματα ήταν δραματικά.

Η ίδια περιγράφοντας τη στιγμή λέει ότι ένιωσε το στομάχι της να εκρήγνυται και λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με διάτρηση στομάχου. Εκεί οι γιατροί αναγκάστηκαν να της το αφαιρέσουν και να ενώσουν το λεπτό έντερο με τον οισοφάγο.

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του μπαρ, που είχε ανοίξει μόλις 5 μήνες πριν από το περιστατικό, παραδέχτηκαν την ενοχή τους, ομολογώντας ότι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των πελατών τους.

http://hellasforce.com/2015/09/18/%CE%B1%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%BF-18%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B7-%CE%AE%CF%80%CE%B9%CE%B5-%CF%83%CF%86%CE%B7%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%85%CE%B3%CF%81%CF%8C/

0 σχόλια: