Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

Ώρα ν' αρχίσεις να πίνεις ξύδιΑν η μόνη φορά που χρησιμοποιείς το ξύδι, είναι για να δώσεις λίγη γεύση στις φακές, ίσως δεν περάσεις πολύ καλά με τα νέα που ακολουθούν. Μάλλον πρέπει ν' αρχίσεις να ξανασκέφτεσαι αυτή σου την αποστροφή για το ξυδάκι.
Μερικά υποτιθέμενα οφέλη για την υγεία (όπως η απώλεια βάρους), δεν είναι παρά μύθοι. Υπάρχουν όμως και κάποια που βασίζονται στην επιστήμη. Η αντι-γλυκαιμική επίδραση του ξυδιού μειώνει την αρτηριακή πίεση και βοηθά στην πέψη, ενώ τα υψηλά επίπεδα οξέων μπορούν να σε βοηθήσουν με το φούσκωμα και τους πόνους στο σώμα.
Επίσης, δεν έχει τόσο χάλια γεύση όσο νομίζεις. Τα πόσιμα ξύδια περιέχουν συνήθως μηλίτη, ή ξύδι από ζαχαροκάλαμο, το οποίο αναμειγνύεται με αλάτι, ζάχαρη και άλλα φυσικά καρυκεύματα - που σημαίνει ότι έχουν λιγότερο έντονη γεύση από αυτό που χρησιμοποιούμε για το μαγείρεμα ή τη sauce της σαλάτας.

Δε χρειάζεται να το πιεις σκέτο. Μπορείς να το αναμείξεις με ανθρακούχο νερό για μια εναλλακτική σόδα ή να προσθέσεις μια μικρή ποσότητα στο αγαπημένο σου κοκτέιλ.

ladylike.gr

0 σχόλια: