Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

‘ Ξεχάστε τις ταυτότητες που ξέρατε: Δείτε τι αλλάζει… ‚Τι βρίσκεται στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης, προκειμένου να παταχθεί η γραφειοκρατία


Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσουν εντός των προσεχών μηνών οι ταυτότητες με τη μορφή που τις ξέραμε έως σήμερα. Η νέα κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να τις αλλάξει, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για λιγότερη γραφειοκρατία.

Ο νέος Υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι προωθούνται οι διαδικασίες για την ενοποίηση ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αριθμού αστυνομικής ταυτότητας ώστε να παταχθεί η γραφειοκρατία ενώ ανέφερε επίσης πως σημαντικό είναι και ο διοικητικός κώδικας καθώς πολλές φορές πρόστιμα δεν εισπράττονται.

Απέφυγε να σχολιάσει την εξαίρεση των μαθητών από τα θρησκευτικά μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σημείωσε, ωστόσο ότι η σχέση με την εκκλησία πρέπει να μείνει σε ένα υγιές πεδίο αμοιβαίας κατανόησης, υπογραμμίζοντας ότι τα ζητήματα πρέπει να εξαγγέλλονται με συνεννόηση και συζήτηση.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως ανοίγουν θέματα που έχουν να κάνουν με τον εκσυγχρονισμό του κράτους και προανήγγειλε την συγκρότηση επιτροπής για τον Καλλικράτη προκειμένου να συζητήσει το νέο θεσμικό πλαίσιο για την καλύτερη λειτουργία του θεσμού.

http://www.ienimerosi.gr/xechaste-tis-taftotites-pou-xerate-dite-ti-allazi-2/


0 σχόλια: