Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι; Διακόσια τεθωρακισμένα οχήματα αποστέλλονται στις Κουρδικές πόλειςΜια τουρκική στρατιωτική φάλαγγα η οποία αποτελείται από περίπου
200 τεθωρακισμένα οχήματα αποστάλθηκε στην περιοχή του Cizre, μια πόλη στην νοτιοανατολική επαρχία Σιρνάκ.

Η φάλαγγα που απλωνόταν σε πολλά χιλιόμετρα συνοδεύονταν από ελικόπτερα, κινητές μονάδες jammers και κομάντος οι οποίοι παρείχαν πρόσθετη ασφάλεια.

Το Cizre ήταν το επίκεντρο των έντονων συγκρούσεων μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και Κούρδων μαχητών νωρίτερα αυτό το μήνα, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Ερχόμενοι από την κατεύθυνση της πόλης Nusaybin στην γειτονική επαρχία Μαρντίν, η τεράστια τουρκική στρατιωτική φάλαγγα έφθασε στην πόλη Cizre χθες το απόγευμα .

Το κονβόι των σχεδόν 200 τεθωρακισμένων οχημάτων φέρεται να μεταφέρει στρατεύματα στην πόλη, όπου υπήρξαν έντονες συγκρούσεις ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και τους Κούρδους μαχητές κατά την διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων.

Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις « ασφαλείας» στο Cizre στις 4 Σεπτεμβρίου 2015, με στόχο τα μέλη της Επαναστατικής Πατριωτικής Κίνησης Νέων (YDG-Η), πτέρυγα της οποίας διασυνδέεται με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα του (ΡΚΚ), το οποίο έχει εδραιωθεί στις πόλεις της ΝΑ Τουρκίας .

Στην πόλη επιβλήθηκε από τον τουρκικό στρατό αυστηρή απαγόρευση της κυκλοφορίας επί εννέα ημέρες, από 4 έως 12 Σεπτεμβρίου 2015, ενώ πάνω από 20 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των επεισοδίων που διεξήχθησαν από τους 150.000 μόνιμους κατοίκους της πόλης.

Κατά την άφιξη στο Cizre, η τουρκική φάλαγγα χωρίστηκε στα δύο: η μία ομάδα πήρε κατεύθυνση προς την πόλη της Ιντίλ, ενώ η άλλη το Σιρνάκ και την πόλη cente.

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, χιλιάδες αστυνομικών, στρατιωτών και μέλη ειδικών μονάδων έχουν αναπτυχθεί στα σχολεία και άλλα κρατικά κτίρια στις γειτονιές Νουρ, Σουρ, Τσουντί και Γιαφές στην Τζίσρε και στη γειτονιά του Χασιρλί στο Σουρ.

Επιπλέον, ένας μεγάλος αριθμός από άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα καταλαμβάνουν τους δρόμους, τρομοκρατώντας τους πολίτες.

Από αναφορές, περίπου 600 ειδικοί αστυνομικοί απεστάλησαν στην περιοχή με 250 θωρακισμένα οχήματα και πάνω από 150 λεωφορεία μετέφεραν μέλη Ειδικών Δυνάμεων πριν από δύο ημέρες, σύμφωνα με οδηγία του Υπουργείου Εσωτερικών.Πηγή

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/09/blog-post_175.html#ixzz3mwTsWoGm


0 σχόλια: