Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

Σε ποια ηλικία αρχίζει να μικραίνει το πέος;
Οι αλλαγές στο ανθρώπινο σώμα είναι δεδομένες με το πέρασμα του χρόνου. Κάποιeς από αυτές αφορούν στην σεξουαλική διάθεση, όπως και στην όψη και στη λειτουργία των γεννητικών οργάνων.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς, όταν ο άνδρας περάσει την σεξουαλική του ακμή, περίπου μετά τα 35, αντιμετωπίζει πιθανότητα να παρουσιάσει διάφορα προβλήματα που σχετίζονται με την σεξουαλική ανικανότητα σε ποσοστό που φτάνει το 60%.

Όσο περνούν τα χρόνια, η βάλανος του πέους χάνει το μωβίζον χρώμα, λόγω της μειωμένης εισροής αίματος. Επίσης, παρατηρείται απώλεια της ηβικής τριχοφυΐας λόγω της περιορισμένης έκκρισης τεστοστερόνης.

Ακόμη, το μήκος του πέους μικραίνει καθώς, όπως και στις στεφανιαίες αρτηρίες, παρατηρείται αθηροσκλήρωση, Αποτέλεσμα αυτού, ειναι ένας άνδρας που στην ακμή του έχει πέος που έφτανε τα 15 εκατοστά, στα 60 ή 70, μπορεί να φτάσει τα 12.

Τέλος υπάρχει και ένας μη παθολογικός παράγοντας που κάνει το πέος να φαίνεται μικρότερο. Η παχυσαρκία.

Το λίπος που συσσωρεύεται στο κάτω μέρος της κοιλιάς αλλοιώνει το εμφανές μέγεθος του πέους. «Ένα μεγάλο μαξιλάρι λίπους πριν το εφηβαίο κάνει το πέος να μοιάζει κοντύτερο», λένε οι ερευνητές.

Η διαφορά μετά την απώλεια βάρους μπορεί να φτάσει και τα 2,5 εκατοστά.

topontiki.gr

0 σχόλια: