Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Τι παθαίνει το σώμα μας χωρίς σeξ;


Το σεξ είναι καλό για την υγεία και για τον γάμο,
προσφέρει τη δυνατότητα να συνδεθούμε συναισθηματικά με κάποιον άλλο και μειώνει το άγχος. Αποτελεί επίσης ένα καλό είδος
άσκησης για την καρδιά, αυξάνοντας τον ρυθμό της, ενώ καίει και θερμίδες.

Κι αν αυτά τα στοιχεία δεν αρκούν για να.. τρέξετε άμεσα να κάνετε σεξ, σημειώστε ότι μειώνει επίσης την αρτηριακή πίεση, ενώ ανακουφίζει από τους πονοκεφάλους και τα συμπτώματα κατάθλιψης.

Ωστόσο, ακούμε συχνά ότι τα παντρεμένα ζευγάρια κάνουν λιγότερο σεξ ή πέφτουν και σε «κενά» σεξ. Άρα, το ερώτημα είναι κάνουμε κακό στο σώμα μας όταν δεν κάνουμε σεξ;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν άνθρωποι που «λειτουργούν» παραγωγικά και καλά χωρίς να κάνουν τακτικά σεξ, υπάρχουν όμως και άλλοι που είναι πιο επιρρεπείς σε ασθένειες που σχετίζονται με το άγχος, λόγω της ανάγκης τους για σεξ.

Ασφαλώς η αποχή από το σεξ δε σημαίνει ότι θα παχύνουμε ή θα ανεβεί η πίεσή μας, όμως το σώμα δεν επωφελείται από τις ευεργετικές επιπτώσεις του.

Ειδικοί αναφέρουν ότι όταν κάποιος απέχει για αρκετό διάστημα από το σεξ, αρχίζει σταδιακά να το «ξεχνάει». Όταν όμως κάποιος παραμένει ερωτικά ενεργός, είτε πρόκειται για καταπληκτικό σεξ, «απλό» ή ακόμη και μέτριο, διατηρεί τον ερωτισμό μου «ξύπνιο», αυξάνοντας τη λίμπιντο και αυτό επιδρά θετικά στο σώμα και την ψυχολογία.
http://www.newscity1.net/2015/09/e_16.html

0 σχόλια: