Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

Η 11χρονη Νίκη Καλπακίδου τίμησε την Ελλάδα ενώ η μητέρα της είναι άνεργη και το κράτος απών...


Από το Κορωπί ταξίδεψε στη Μπάνια Λούκα της Βοσνίας για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου η 11χρονη Νίκη Καλπακίδου από την Αγία Μαρίνα Κορωπίου και επέστρεψε με δύο μετάλλια, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο.


Η Νίκη, μαθήτρια της Στ’ Δημοτικού και αθλήτρια του Αθλητικού Συλλόγου Λεύκαρος Βούλας αλλά και της Εθνικής Ομάδας αποτελεί το καμάρι όχι μόνο της οικογένειας και σχολείου της αλλά και του συλλόγου της αφού δεν είναι η πρώτη φορά που φέρνει μετάλλια όχι μόνο σε βαλκανικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο!

Άλλωστε και ο Α.Σ. Λεύκαρος θεωρείται από τους κορυφαίους συλλόγους της χώρας σε ένα άθλημα ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό όπως το Ζίου Ζίτσου.

Και ενώ όλη η οικογένεια πλέει, όπως είναι φυσικό, σε πελάγη ευτυχίας, η μητέρα της Νίκης εξέφρασε την πικρία της σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση που είχε από τον δήμο.

«Ζήτησα μέσω τρίτων κάποια οικονομική βοήθεια από τον δήμο. Μετά ζήτησα ραντεβού μέσω της γραμματέως του δημάρχου με τον ίδιο τον κ. Κιούση. Μάλιστα της εξήγησα ότι μεγαλώνω μόνη μου τα παιδιά μου (Σ.Σ. Τη Νίκη και τον Πάρι που επίσης ασχολείται με το Ζίου Ζίτσου) χωρίς καμία οικονομική βοήθεια από τον πατέρα και θα ήθελα να συμβάλλει ο δήμος, όσο μπορεί ώστε να μπορέσει το παιδί να ταξιδέψει στη Βοσνία. Ποτέ δεν μου απάντησαν ούτε θετικά ούτε αρνητικά.

Οι άλλοι δήμοι αθλητών μας βοήθησαν με κάποιο ποσό και ελάφρυναν τα έξοδα των οικογενειών καθώς τα πάντα, μέχρι και η φόρμα της Εθνικής, βαραίνουν τους αθλητές.

Για παράδειγμα», συνέχισε η κ. Διαγγελάκη «ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης βοήθησε 13 αθλητές του Συλλόγου που πήγαν στη Μπάνια Λούκα και ο Δήμος Μαρκόπουλου 3 δικούς του αθλητές».

Η μητέρα της πρωταθλήτριας Νίκης τα φέρνει δύσκολα βόλτα οικονομικά: «Δυστυχώς δεν έχω δουλειά. Ήμουν κάποιο διάστημα βοηθός του προπονητή των παιδιών γιατί ασχολούμαι και εγώ με το άθλημα αλλά τώρα τίποτα. Ευτυχώς μένω με τη μητέρα μου η οποία με βοηθά όσο μπορεί κι αυτή».

Η απάντηση του δημάρχου

Το παράπονο αυτό της μητέρας της 11χρονης πρωταθλήτριας, όπως ήταν φυσικό, μεταφέρθηκε στον δήμαρχο Δημήτρη Κιούση ο οποίος έσπευσε να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί ο δήμος παρά τη διάθεσή τους να βοηθά αθλητές έχει κυριολεκτικά δεμένα τα χέρια του: «Δυστυχώς ο επίτροπος δεν μας εγκρίνει τέτοιες δαπάνες. Ο δήμος δεν μπορεί να δώσει χρήματα σε ιδιώτη παρά μόνο αν βρίσκεται σε ένδεια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και ο δήμαρχος Κορωπίου συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει Ανώνυμη Εταιρεία στον δήμο για να καλύπτει χορηγίες αθλητικών δραστηριοτήτων από τα κέρδη όπως συμβαίνει σε άλλους δήμους. Η μόνη δυνατότητα που έχουμε είναι να καλύψουμε αθλητικές αποστολές Κορωπιώτικων συλλόγων μέσα από τα κονδύλια που εγκρίνονται για την ενίσχυσή τους».

Γίνεται σαφέςλοιπόν ότι ο δήμος παρά τη διάθεσή του δεν έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει αθλητές του οι οποίοι ανήκουν όμως σε συλλόγους άλλων δήμων. Κάτι απόλυτα φυσικό βάσει της υπάρχουσας νομοθεσίας. Ίσως όμως αξίζει η ηθική επιβράβευση της 11χρονης Νίκης που κατάφερε να τιμήσει όχι μόνο την πατρίδα μας αλλά και το Κορωπί!

http://kalamatanews.blogy.gr/post/1517:-i-11xroni-niki-kalpakidoy-timise-tin-ellada-eno-i-mitera-tis-einai-anergi-kai-to-kratos-apon!!!!!!#.Vg7V9-ajl5U.facebook
http://www.eleysis-ellinwn.gr/el/articles/epikairotita/a8litika/i-11xroni-niki-kalpakidou-timise-tin-ellada-eno-i-mitera-tis-einai-anergi-kai-to-kratos-apon.html 

0 σχόλια: