Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Τελικά είμαστε μόνοι στο σύμπαν; Πόσοι το πιστεύουν;


Αποτέλεσμα εικόνας για Τελικά είμαστε μόνοι στο σύμπαν; Πόσοι το πιστεύουν;
Η πλειοψηφία των ανθρώπων, ιδιαίτερα τα παιδιά, στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία πιστεύουν ότι υπάρχει ευφυής ζωή εκεί έξω.

Το 56% των Γερμανών, το 54 % των Αμερικανών και το 52 % των ανθρώπων από το Ηνωμένο Βασίλειο πιστεύουν ότι η εξωγήινη ζωή είναι ικανή να δημιουργήσει επικοινωνία με εμάς τους Γήινους και ζουν κάπου ανάμεσα στα αστέρια.

Μόνο όμως , στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι άνθρωποι είναι λίγο επιφυλακτικοί για το αν οι άνθρωποι θα πρέπει να προσεγγίσουν με κάποιον τρόπο τον «ΕΤ». Το 46% των ερωτηθέντων στο Ηνωμένο τόνισαν ότι ένα ψηφιακό μήνυμα πρέπει να σταλεί στο διάστημα, με την ελπίδα ότι θα φτάσει στους ευφυείς εξωγήινους. Ένα άλλο 33 % όμως είναι αντίθετο και τονίζουν ότι κανένα μήνυμα δεν πρέπει να σταλεί, ενώ ένα ποσοστό 21% ανέφεραν ότι δεν είναι σίγουροι.Η ανθρωπότητα από καιρό αναρωτιέται αν είμαστε μόνοι στο σύμπαν, και έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για να βρεθεί η απάντηση. Το Ινστιτούτο SETI στην Καλιφόρνια, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί ραδιοτηλεσκόπια για να «κυνηγήσει» σήματα από εξωγήινους πολιτισμούς.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο φυσικός Stephen Hawking υποστήριξε δύο νέα έργα για την αναζήτηση εξωγήινων, ένα τηλεσκόπιο στη Δυτική Βιρτζίνια και το Παρατηρητήριο Parkes στην Αυστραλία για την ανίχνευση ξένων ραδιοφωνικών σημάτων. Το οξύμορο είναι ότι ο ίδιος ο Hawking είναι ο πρώτος επιστήμονας που τονίζει ότι η αναζήτηση και πόσο μάλλον η ανακάλυψη εξωγήινων δεν θα είναι καλή για την ανθρωπότητα

http://katohika.gr/eseis/telika-eimaste-monoi-sto-simpan-posoi-to-pisteuoun/

0 σχόλια: