Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ! Λευκές μερσεντές και ημιφορτηγάκια «φορτώνουν» ελληνάκια στην Πάτρα
Υπόθεση που θυμίζει εποχή χειρότερη κι από Μεσαίωνα απασχολεί τον τελευταίο καιρό την Εισαγγελία Πατρών, Κοινωνικούς Οργανισμούς αλλά και το Χαμόγελο του Παιδιού.Η «βιομηχανία» της επαιτείας έχει απλώσει για τα καλά τα πλοκάμια της και στην Πάτρα. Ένας ανήλικος επαίτης υπολογίζεται ότι μπορεί να συγκεντρώσει από 30 έως και 200 ευρώ σε ένα οκτάωρο! Το 70% με 80% των εισπράξεων, βέβαια, πηγαίνει κατευθείαν στις τσέπες των επιτήδειων που στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για άτομα προερχόμενα από Βαλκανικές χώρες.


Στην περιοχή σύμφωνα με το dete της Πάτρας οι λευκές μερσεντές και τα ημιφορτηγάκια, φορτώνουν και ξεφορτώνουν παιδάκια σε καθημερινή βάση.


Πρόκειται για περίπτωση δύο παιδιών από την περιοχή της Εγλυκάδας για τα οποία υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις πως… ενοικιάζονται σε «εταιρία ανήλικων επαιτών» από την Αθήνα, προκειμένου να εξασφαλιστούν έσοδα για την επιβίωση της υπόλοιπης οικογένειας που είναι πολυμελής καθώς αποτελείται και από ακόμα τέσσερα παιδιά μικρότερης ηλικίας!


Πρόκειται σαφώς για εφιαλτική υπόθεση που έχει θέσει σε συναγερμό τους εμπλεκόμενους φορείς και τις αρμόδιες Αρχές και η διερεύνηση γίνεται με προσοχή εδώ και αρκετές ημέρες.


Τον εφιάλτη φαίνεται ότι βιώνουν δύο αδελφάκια, ένα 16χρονο κοριτσάκι και ο 14χρονος αδελφός της. Οι οποίοι δεν είναι ρομά. Όπως όλα δείχνουν, η σιωπή της μητέρας τους άναψε το «πράσινο» φως στον δεύτερο σύζυγό της, να κλείσει συμφωνία με αλλοδαπούς μαφιόζους της επαιτείας στην Ελλάδα.


Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα δύο παιδάκια παραλαμβάνονται κάθε εβδομάδα από αλλοδαπούς οι οποίοι φθάνουν στην Πάτρα με φορτηγάκια και μεταφέρονται στην Αθήνα για να τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία όπου είναι αναγκασμένα να ζητιανεύουν για ώρες ολόκληρες και να αποδίδουν στο τέλος της μέρας τα χρήματα!


Στην Πάτρα, γυρίζουν μετά από δύο ή και τρεις μέρες (!) ενώ στο μεσοδιάστημα κανείς δεν νοιάζεται και έχει ασχοληθεί με το τι πέρασαν ή με το τι κινδύνους αντιμετώπισαν τα δύο αδελφάκια!


Πάντως η έρευνα βρίσκεται ήδη σε φάση ολοκλήρωσης και τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να υπάρξουν σχετικές παρεμβάσεις.


medicalland.gr
0 σχόλια: