Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

Δεν γλιτώνουμε με τίποτα : Έρχεται ειδικό τσιπάκι για τα τέλη κυκλοφορίας


Δεν γλιτώνουμε με τίποτα : Έρχεται ειδικό τσιπάκι για τα τέλη κυκλοφορίας

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Σας έχουμε πει πολλές φορές, το τσιπάκι θα γίνει 100% μέρος της ζωής μας.

Μέχρι το είχαμε στις κάρτες (αρχικά στις τηλεκάρτες, μετά στις πιστωτικές, τώρα σε κάθε είδους κάρτα).

Από τις αρχές του 2016 θα το έχουμε και στα αυτοκίνητα. Και ο τύπος του θα είναι ακριβώς όπως των ρούχων και ηλεκτρονικών ειδών που τα έχουν σαν αντικλεπτικά τα μεγάλα πολυκαταστήματα (φωτογραφία άρθρου).

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέει το ίδιο το υπουργείο οικονομικών, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα μπορούν να πληρώνουν τα τέλη κατ” αποκοπήν. Δηλαδή ανάλογα δηλαδή με τους μήνες – μέρες που κυκλοφορεί το αυτοκίνητο. Έτσι ο ιδιοκτήτης για όσο καιρό έχει το αυτοκίνητο του ακινητοποιημένο δεν θα πληρώνει τίποτα. Αν όμως το κινήσει έστω και για 1 δευτερόλεπτο, τότε θα χρεώνετε για ολόκληρο το μήνα.


Το νέο τσιπάκι θα το προμηθεύονται οι ιδιοκτήτες δωρεάν (σιγά μην πληρώσεις ποτέ τσιπάκι) θα είναι αυτοκόλλητο και θα περιέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία του αυτοκινήτου συμπεριλαμβανομένου του αν έχουν πληρωθεί τα τέλη, αν το όχημα είναι ασφαλισμένο και αν έχει περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ.

Το σήμα αυτό θα το προμηθεύονται στους συνοριακούς σταθμούς και τα οχήματα που προέρχονται από την αλλοδαπή και το κόστος προμήθειες θα είναι ανάλογο με την περίοδο που θα μείνει το όχημα στην Ελλάδα. Σκοπός είναι να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας και τα οχήματα που έχουν ταξινομηθεί στο εξωτερικό, από Έλληνες μονίμους κατοίκους Ελλάδας και βγαίνουν μόνο για μια μέρα το εξάμηνο (μόνο για να είναι νόμιμη η παραμονή του οχήματος στη χώρα μας).

Ο έλεγχος του σήματος θα γίνεται θα μπορεί να γίνεται, τόσο από τις υπηρεσίες ελέγχου στο δρόμο (ΣΔΟΕ-αστυνομία, λιμενικό, δημοτική αστυνομία), όσο και ηλεκτρονικά, από τους αρμόδιους ελεγκτές.

Τώρα βέβαια υπάρχει και ένα θέμα που φυσικά δεν θα σας το πουν ποτέ…

Κάποιοι θα ξέρουν που ήσουν, για πόσο ήσουν… και πολύ πιθανόν και τι έκανες….

https://www.facebook.com/zaxarias.mytilinios

0 σχόλια: