Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ! Τα 10 υπερόπλα που φτιάχνει η Ρωσία για να κατακτήσει τον κόσμο


Τη στιγμή που η ρωσική οικονομία υφίσταται το μαρτύριο του καθημερινού στραγγαλισμού ως αποτέλεσμα του διεθνούς εμπάργκο που έχει επιβληθεί από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, το Κρεμλίνο δεν αφίσταται από τιςστρατιωτικές επιδιώξεις του.


Η Μόσχα έλαβε την στρατηγικής σημασίας απόφαση να εκσυγχρονίσει τον στρατό της, πράγμα που επιθυμεί να κάνει με νέους βαλιστικούς πυραύλους, νέα υποβρύχια, το πλέον υπερσύγχρονο τανκ του κόσμου, αλλά και ενεργειακά όπλα και λέιζερ.


Μπορεί ο ρωσικός στρατός να μην έχει τα κλέη του παρελθόντος και να μην θεωρείται η μεγαλύτερη στρατιωτική μηχανή του κόσμου, ωστόσο με την εκλογή του Πούτιν, το 2012, στη θέση του Προέδρου επήλθε μια σημαντική, ποιοτική μεταβολή στον τρόπο που λειτουργεί. Ο Πούτιν εστίασε στη δημιουργία ενός στρατού ευέλικτου που θα στηρίζεται στις νέες τεχνολογίες. Τούτο, αυτομάτως, έχει ανεβάσει την ποιότητα του ρωσικού στρατεύματος, κάτι που φάνηκε και στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Πρόκειται για οπλικά συστήματα που ο Πούτιν έχει ακριβοπληρώσει, μόνο και μόνο για να υπερέχει έναντι των αντιπάλων του.


Το πλοίο καταμαράν που μετατρέπεται σε hovercraft και φέρει οκτώ πυραύλους και 20 αντιαεροπορικά βλήματα.
Το Pantsir-S1 είναι ένα πυραυλικό σύστημα που συνδυάζει κατευθυνόμενα βλήματα αέρος και δύο αυτόματα πυροβόλα.


Ένα όπλο που αναπτύσσει η Ρωσία είναι τα νέα πυρηνικά της υποβρύχια. Πρόκειται για υποβρύχια τέταρτης και πέμπτης γενιάς, ενώ σχεδιάζονται και υποβρύχια drones τα οποία θα ενισχύσουν την ναυτική δύναμη της χώρας.


Άλλο πολεμικό ρωσικό project είναι το τεχνολογίας stealth υπερηχητικό βομβαρδιστικό PAK-DA. Με εύρος δράσης τα 12.000 χλμ θα μπορεί να πετάξει και να επιστρέψει από την Μόσχα στη Νέα Υόρκη με φορτίο βομβών βάρους 30 τόνων.
To πυραυλικό σύστημα BUK-2

To θερμοπυρηνικό πυραυλικό σύστημα RS-24

To ρωσικό Concorde


Το άρμα Τ-14 Armata, το οποίο παρουσιάστηκε φέτος στην παρέλαση της νίκης τον Μάιο, συγκεντρώνει όλη την εμπειρία της «ρωσικής σχολής» κατασκευής αρμάτων μάχης.
Το ελικόπτερο Μi-28


Η Ρωσία επιθυμεί να κάνει αισθητή την παρουσία της στις παγκόσμιες θάλασσες. Έτσι κατασκευάζει αεροπλανοφόρα στο μέγεθος του αμερικανικού Nimitz με τέσσερις αεροδιαδρόμους και τη δυνατότητα μεταφορά 80-90 αεροσκαφών.
crashonline.gr

0 σχόλια: