Έκτακτο – σημαντικό και δεν κάνουμε καθόλου πλάκα… Όσοι έχετε 500 ευρά κυριολεκτικά τον ήπιατε…


Όταν άλλαξε το 20εύρω είχαμε κάνει ένα άρθρο για τον κίνδυνο όσους έχουν τα παλιά 20άρικα στα στρώματα να ξαφνικά να χάσουν τα αυγά και τα πασχάλια με την αλλαγή του 20ευρού.

Τώρα να δείτε κλάμμα…

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤ … ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΤΑ 500 ΕΥΡΑ….

Ένα μήνα περιθώριο έχουν όσοι έχουν πεντακοσάευρα στην κατοχή τους για να τα καταθέσουν σε τράπεζα, διότι μετά το πέρας της περιόδου αυτής δεν θα έχουν καμία αξία. Οι καταθέτες όχι απλά θα πρέπει να αποχωριστούν το αγαπημένο τους χαρτονόμισμα αλλά οφείλουν να παρουσιάσουν και αποδείξεις για την πηγή των εσόδων για κατάθεση 500ευρων πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσό (πχ. 10.000).

Πριν από λίγους μήνες είχε αναφερθεί στους κόλπους της ΕΚΤ για πιθανή απόσυρση του χαρτονομίσματος των 500 € το οποίο είναι δύσχρηστο και αποτελεί πόλο φοροδιαφυγής. Ο Μάριο Ντράγκι και η παρέα του αποφάσισαν τελικά να το κάνουν, και μάλιστα όσα 500ευρα δεν κατατεθούν σε τράπεζα εντός ενός μηνός (μόνο ευρωπαϊκές τράπεζες επιτρέπονται), ή δεν θα δικαιολογούνται από νόμιμα έσοδα, θα μετατρέπονται σε κέρδος για την ΕΚΤ.


Η Ευρωζώνη, θεωρητικά τουλάχιστον, θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα έσοδα αυτά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της περιφέρειας, για την κεφαλαιοποίηση του ESM ή και για τη μείωση του χρέους των χωρών της ευρωπεριφέρειας (χλωμό το κόβουμε αυτό).

Δεν ξέρουμε πόσοι Έλληνες μπορεί να έχουν τέτοια κάτω από το στρώμα (δεν θυμόμαστε κάποιο ΑΤΜ που να βγάζει 500ευρα), δεν ξέρουμε και πόσοι Έλληνες έχουν πιάσει ένα τέτοιο στα χέρια τους, πρέπει να παραδεχθούμε πάντως πως ήταν ένα ωραίο νόμισμα. Αντίο στο πεντακοσάευρο που χάνουμε…
http://anagnostis.org

http://katohika.gr/gn-blog/oxi-den-kanoume-plaka-osoi-exete-500eura-kiriolektika-ton-ipiate/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια