Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

Απόφαση σοκ: Απαγορεύτηκε το φλερτ πριν το γάμο στην Τουρκία!!!


Παρότι η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, Κωνσταντινούπολη, έχει σε μεγάλο βαθμό υιοθετήσει τον δυτικό τρόπο ζωής, οι Τούρκοι πολίτες, στη μεγάλη πλειονότητά τους, παραμένουν συντηρητικοί

«Δεν είναι κακό να συναντιούνται οι αρραβωνιασμένοι για να γνωριστούν, σε βαθμό που δεν θα εκτίθενται δημοσίως», ανέφερε η ανώτατη τουρκική ισλαμική αρχή, η Ντιγιανέτ, απαντώντας στο ερώτημα κατά πόσο είναι σκόπιμο να επιτρέπεται στους μελλόνυμφους να συναντιούνται μεταξύ τους πριν από τον γάμο.

«Όμως οι αρραβωνιασμένοι πρέπει να αποφεύγουν το φλερτ, να μην συζούν, να μην απομονώνονται σε κατ' ιδίαν συναντήσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κουτσομπολιά, να μην κρατιούνται από το χέρι και κάθε άλλη συμπεριφορά που δεν εγκρίνεται από το Ισλάμ», προσθέτει η Διεύθυνση στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.

Το έργο της Ντιγιανέτ, με βάση το Σύνταγμα, είναι να διαφωτίζει τον λαό σε θρησκευτικά θέματα.

Παρότι η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, η Κωνσταντινούπολη, έχει σε μεγάλο βαθμό υιοθετήσει τον δυτικό τρόπο ζωής, οι Τούρκοι πολίτες, στη μεγάλη πλειονότητά τους, παραμένουν πολύ συντηρητικοί. Στις ανατολικές περιοχές μάλιστα οι σεξουαλικές σχέσεις πριν από τον γάμο αποτελούν ακόμη και στη σημερινή εποχή θέμα ταμπού.

Ο ισλαμοσυντηρητικός πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορείται συχνά από τους αντιπάλους του για «εξισλαμισμό» της χώρας και έχει επικριθεί για δηλώσεις που έχει κάνει για τις γυναίκες, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν «σεξιστικές».
http://www.eleysis-ellinwn.gr/el/articles/epikairotita/koinonia/apofasi-sok-apagoreutike-to-flert-prin-to-gamo-stin-tourkia.html

0 σχόλια: