Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για ISISΣε συναγερμό βρίσκονται και οι ελληνικές αρχές μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη. Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον αστυνομικό σύνδεσμο της Τουρκίας στη χώρα μας για να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για την τρομοκρατική ενέργεια, ενώ στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι σε ανοιχτή γραμμή μαζί του.


Εχει δοθεί εντολή για αυξημένα αστυνομικά μέτρα γύρω από στόχους, συχνές περιπολίες, ενώ το αστυνομικό προσωπικό να βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα. Το επιχειρησιακό σχέδιο έχει καταστρωθεί εδώ και καιρό και ενεργοποιείται κάθε φορά που υπάρχουν συνθήκες συναγερμού μετά από μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα.


Οι ελληνικές αρχές περιμένουν πλήρη ενημέρωση από τη γειτονική χώρα για το περιστατικό και ανάλογα με τα
δεδομένα θα υπάρξει και νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στους στόχους που είναι σε αστυνομικό κλοιό είναι πρεσβείες, σπίτια διπλωματών, αλλά και εταιρίες ξένων συμφερόντων.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται στην προπαρασκευή δημιουργίας αντιτρομοκρατικών-«αντιτζιχαντιστικών» κλιμακίων που θα εγκατασταθούν μόνιμα στα θαλάσσια σύνορά μας. Αιτίες δημιουργίας τους οι φόβοι αιματηρής προβοκάτσιας, οι πληροφορίες έλευσης περίπου 700.000 μεταναστών τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο στα ελληνικά νησιά, ο κίνδυνος δημιουργίας πυρήνων τζιχαντιστών στη χώρα μας και η πιθανή εκδήλωση αιματηρών επιθέσεων σε στόχους ξένων συμφερόντων ή σε ξενοδοχεία όπου καταλύουν αλλοδαποί τουρίστες, εξαιτίας του εγκλωβισμού τους στην Ελλάδα. Τα κλειστά ευρωπαϊκά σύνορα και ο ενδεχόμενος εγκλωβισμός τόσο μεγάλου αριθμού μεταναστών στα ελληνικά νησιά εγκυμονούν και κινδύνους σοβαρών εγκληματικών ενεργειών εξαιτίας της πείνας και της εξαθλίωσης.


«Το μεγαλείο της ανθρωπιάς που ανέδειξε η εικόνα των γιαγιάδων να ταΐζουν το προσφυγόπουλο ενδέχεται να μεταστραφεί επικίνδυνα στην περίπτωση που μία γιαγιά πεθάνει από τα χέρια ενός πεινασμένου και εξαθλιωμένου πρόσφυγα», ανέφερε πρόσφατα υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αιτιολογώντας πως μία από τις πτυχές που καλούνται να αντιμετωπίσουν και να αποτρέψουν τα αστυνομικά κλιμάκια είναι και αυτή.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

http://www.freepen.gr/2016/01/isis_14.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια