Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

ALERT! Ξύνονται στην γκλίτσα του Πούτιν οι Τούρκοι! Ετοιμάζουν χερσαία εισβολή στη Συρία! Κίνδυνος να βρεθούν απόσταση αναπνοής τα Ρωσικά και τα Τουρκικά στρατεύματα…
Η εισβολή στη Συρία που… είναι βέβαιο ότι βρίσκεται στα σχέδια της Τουρκίας τώρα μάλλον “βαφτίζεται” με άλλο όνομα. Η Τουρκία πλέον χρησιμοποιεί συγκεκριμένη ορολογία. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός Γιαλτσίν Ακντογκάν αναφέρθηκε σε δημιουργία “ασφαλούς ζώνης”.Μάλιστα αυτή η ζώνη θα έχει πλάτος 10 χιλιομέτρων και θα περιλαμβάνει και την πόλη Αζάζ στα βόρεια του Χαλεπιού και μια ανάσα από τα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, την οποία οι Τούρκοι διαμήνυσαν σε όλους τους τόνους ότι δεν θα επιτρέψουν να πέσει στα χέρια των Κούρδων.


Άλλωστε όπως είπε Τούρκος αξιωματούχος μιλώντας με δημοσιογράφους χθες η Τουρκία επιθυμεί ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων στην περιοχή, δεν θα υπάρξει σε διαφορετική περίπτωση τέλος στον πόλεμο της Συρίας, είπε ο αξιωματούχος, τονίζοντας ότι η χώρα του είναι σε επαφές με άλλες συμμαχικές χώρες για τον λόγο αυτό.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από βομβαρδισμό της Άγκυρας των Κούρδων της Συρίας για τέσσερις διαδοχικές ημέρες .
Ο βομβαρδισμός αναχαίτισε τις δυνάμεις των Κούρδων στην περιοχή, ωστόσο η δημιουργία “ασφαλούς ζώνης” είναι βέβαιο ότι απαιτεί περισσότερες κινήσεις και κυρίως παρουσία χερσαίων δυνάμεων υποστηριζόμενων και από αεροπορία, κίνηση η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει τη θρυαλλίδα που θα πυροδοτήσει νέα σύγκρουση με τη Ρωσία που επιχειρεί στο πλευρό των δυνάμεων του Άσαντ.

Απ’ τη μια λοιπόν οι Τουρκικές δυνάμεις που θέλουν να ανακόψουν τη δράση των Κούρων στο μαλακό τους υπογάστριο και από την άλλη οι δυνάμεις της Ρωσίας με τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη στο πλευρό των δυνάμεων του Άσαντ στην ίδια περιοχή και με τους Ρώσους να έχουν χάσει από τουρκικά αεροσκάφη ένα δικό τους SU-24 και έναν πιλότο ο οποίος δολοφονήθηκε στο έδαφος από τα πυρά Τούρκου εθνικιστή.

makeleio

http://katohika.gr/diethni/ksinontai-stin-glitsa-tou-poutin-oi-tourkoi-etoimazoun-xersaia-eisvoli-sti-siria/

0 σχόλια: