Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Ποιες τροφές «απογειώνουν» και ποιες «σκοτώνουν» το σ εξ;







Η φράση «είμαστε ό,τι τρώμε» περιέχει
μεγάλη σοφία καθώς περικλείει αλήθειες ακόμη και για τη σεξουαλική ζωή του ανθρώπου. Η σεξουαλικότητά μας επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, ένας εκ των οποίων είναι και οι διατροφικές μας συνήθειες. Η σωστή διατροφή συμβάλλει στην προστασία και την ενίσχυση της σωματικής υγείας, κομμάτι της οποίας είναι και η σεξουαλική υγεία.

Οι βασικοί κανόνες της υγιεινής διατροφής είναι η προτίμηση σε φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και γενικότερα πρωτεΐνες που έχουν φυτική προέλευση. τροφές που περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αλάτι και «κακά» λιπαρά (τα κορεσμένα λίπη) είναι ωφέλιμο να περιορίζονται.

Τροφές οι οποίες έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε φώσφορο, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα ψάρια, το κρέας, τα αυγά καθώς και τροφές με ψευδάργυρο, όπως τα όσπρια, τα δημητριακά, τα στρείδια, τα μύδια, το κρέας, τα φουντούκια, τα καρύδια λειτουργούν ενισχυτικά στην ερωτική επιθυμία.

Προτιμήστε τα «καλά» λιπαρά. Τα «καλά» λιπαρά είναι τα μονοακόρεστα και τα πολυακόρεστα. Τα μονοακόρεστα λιπαρά προφυλάσσουν από την εμφάνιση καρδιαγγεικών νοσημάτων και σακχαρώδη διαβήτη, ασθένειες που «σκοτώνουν» τη σεξουαλική ζωή καθώς επιβαρύνουν την αγγειακή λειτουργία των γεννητικών οργάνων. Τροφές οι οποίες περιέχουν μονοακόρεστα λίπη είναι το ελαιόλαδο, το σουσάμι, το ταχίνι, το αβοκάντο και τα καρύδια. Επίσης, τα πολυακόρεστα λιπαρά έχουν την ιδιότητα να μειώνουν την αρτηριακή πίεση και να περιορίζουν την κακή χοληστερίνη. Τα πολυακόρεστα περιέχονται σε τροφές, όπως ο σολομός, οι σαρδέλες, το αραβοσιτέλαιο, το σπορέλαιο, τα αμύγδαλα κ.ά.

Αποφύγετε τα κακά λιπαρά..
http://aetos-grevena.blogspot.gr/2016/01/blog-post_644.html

0 σχόλια: