Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Μύθος το σημείο G!
Ερευνητές από την Ιταλία αμφισβητούν για άλλη μια φορά την ύπαρξη της περίφημης ερωτογενούς ζώνης του γυναικείου κορμιού, του επονομαζόμενου σημείου G, αναφέροντας παράλληλα ότι η γυναικεία ερωτική απόλαυση βασίζεται στο αναπαραγωγικό σύστημα στο σύνολό του.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, η σεξουαλική διέγερση δεν εντοπίζεται σε ένα μεμονωμένο σημείο: η κλειτορίδα, ο κόλπος και η ουρήθρα αποτελούν «εξαιρετικά δυναμικές και ευαίσθητες δομές» και συνδέονται σε ένα σύμπλεγμα που καθορίζει την ερωτική απόλαυση.

Ο επικεφαλής της μελέτης Εμανουέλ Τζανίνι, καθηγητής Ενδοκρινολογίας και Σεξολογίας στο Πανεπιστήμιο Tor Vergata της Ρώμης, διευκρινίζει πως οι σύγχρονες τεχνικές απεικόνισης, όπως ο υπέρηχος, έχουν βοηθήσει τους επιστήμονες να διαπιστώσουν τι συμβαίνει στα διάφορα μέρη του αναπαραγωγικού συστήματος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας.

Έτσι, η γυναικεία ερωτική απόλαυση φαίνεται πως καθορίζεται από το σύμπλεγμα κλειτορίδας, ουρήθρας και πρόσθιου κολπικού τοιχώματος, το λεγόμενο κλειτοριδουρηθροκολπικό σύμπλεγμα ή σύμπλεγμα CUV (clitourethrovaginal complex). Όταν διεγείρεται σωστά η περιοχή αυτή κατά τη διείσδυση, επιτυγχάνεται η οργασμική αντίδραση.

Ο Τζανίνι και οι συνεργάτες του ευελπιστούν πως τα ευρήματά τους θα δώσουν οριστικό τέλος στις συζητήσεις που αφορούν στο περίφημο σημείο G και την ακριβή τοποθεσία του.

Πηγή: onmed.gr

0 σχόλια: