Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

Πρόταση Σοκ! Έλληνες, πάρτε 86 δις και εγκαταλείψτε το ευρώ! Διπλό νόμισμα και έξοδο 1/1/17

Ο Γερμανός υπουργός προτείνει διπλό νόμισμα τον Σεπτέμβριο και πλήρη έξοδο την 1η Ιανουαρίου 2017Ο πραγματικός θριαμβευτής των περιφερειακών εκλογών της Κυριακής στην Γερμανία δεν ήταν άλλος από τον Bόλφαγκ Σόιμπλε και τα κράτη του Bίζεγκραντ που ελέγχει. Λίγες ώρες μετά το σχέδιο Σόιμπλε για τον διωγμό της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” ο Γερμανός Οικονομικών διεμήνυσε ήδη στον Τσακαλώτο την πρόταση βόμβα

-Πάρτε τα 86 δις ευρώ του τρίτου μνημονίου και εγκαταλείψτε την ζώνη του ευρώ…

Ο Σόιμπλε προτείνει αρχικά την κυκλοφορία διπλού νομίσματος, τον Σεπτέμβριο του 2016 και την πλήρη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ την 1η Ιανουαρίου του 2017. Mέσα στις επόμενες ώρες θα υπάρξει μια καταιγίδα σχετικών δημοσιευμάτων με τον Σόιμπλε να πρωταγωνιστεί.

«Νέα διαφωνία απειλεί τους πιστωτές της Ελλάδας» έγραφε το βράδυ της Δευτέρας ηHandelsblatt-και στο επίκεντρο ο Σόιμπλε:«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει διαίσθηση αναφορικά με παρατεινόμενες διαμάχες. Όπως για παράδειγμα όταν πριν από μερικές μέρες αμφισβήτησε το νόημα της ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα. Υπέρ αυτής της άποψης, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα. Ο Σόιμπλε παίρνει ήδη θέση διότι προβλέπει ότι σύντομα θα υπάρξει μια νέα διαμάχη ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές. Τo ΔΝΤ και η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ ζητούν από τα κράτη της ευρωζώνης ελάφρυνση για την Ελλάδα όσον αφορά την αποπληρωμή του χρέους. Η γερμανική κυβέρνηση όμως δεν βλέπει εκεί μεγάλα περιθώρια. Προς τα έξω πάντως οι δανειστές προσπαθούν ακόμα να καλύψουν τις διαφορές τους».

Tην ίδια στιγμή η Μέρκελ προσπαθεί να συνέλθει από το στραπάτσο. Η Δήμητρα Κυρανούδη (DW) μεταδίδει την σχετική ανάρτηση από Dpa και Spiegel Online:


Η γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα μετά από συνάντηση που είχε με τους βασικούς υποψηφίους του κόμματός της στις τοπικές εκλογές παραδέχθηκε την ήττα των Χριστιανοδημοκρατών, οι οποίοι κατέγραψαν σημαντικές απώλειες στις εκλογές της Κυριακής. «Χθες ήταν μια δύσκολη μέρα για την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU)» είπε χαρακτηριστικά, αποδίδοντας τις κακές επιδόσεις της CDU στην αβεβαιότητα που αισθάνονται πολλοί πολίτες λόγω του προσφυγικού, καθώς πιστεύουν ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει μια βιώσιμη λύση στα σκαριά.

Εντούτοις η Άγκελα Μέρκελ δεν εμφανίστηκε υποχωρητική ως προς τις βασικές γραμμές τις μέχρι τώρα «ανοιχτής» πολιτικής που ακολουθεί στο πεδίο του προσφυγικού, προκρίνοντας για ακόμη μια φορά την ανάγκη μιας ευρωπαϊκής λύσης. «Είμαι πεπεισμένη ότι χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή λύση (σσ: στο προσφυγικό) και μια τέτοια λύση απαιτεί χρόνο», είπε χαρακτηριστικά.

Η CDU δεν βρίσκεται ενώπιον «υπαρξιακών προβλημάτων»


«Ψήφος διαμαρτυρίας» η ψήφος προς το AfD εκτιμά η καγκελάριος

Αναφορικά με τη θριαμβευτική είσοδο του ακροδεξιού, λαϊκιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και στα τρία τοπικά κοινοβούλια η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος στη Γερμανία για την περίπτωση του AfD, υπογραμμίζοντας ότι αυτό ήταν το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η ίδια με τους εκπροσώπους του κόμματός της στη συνάντηση που προηγήθηκε στο Βερολίνο. Για την καγκελάριο Μέρκελ η ψήφος στο AfD κατά τις χθεσινές εκλογικές αναμετρήσεις ήταν μια «ψήφος διαμαρτυρίας» για το προσφυγικό αλλά και για το μείζον ζήτημα της ενσωμάτωσης των προσφύγων στη γερμανική κοινωνία και οικονομία.

Η Άγκελα Μέρκελ δεν παρέλειψε επίσης να απαντήσει και στο σχόλιο του βαυαρού Χορστ Ζεεχόφερ, επικεφαλής του αδελφού κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και βασικού κυβερνητικού της εταίρου, σύμφωνα με το οποίο η άνοδος του AfD θέτει τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) ενώπιων υπαρξιακών διλημμάτων. Η ‘Αγκελα Μέρκελ δήλωσε σχετικά: «Δεν το βλέπω σαν ένα υπαρξιακής φύσης πρόβλημα για την CDU, αλλά απλώς σαν πρόβλημα».

Μάλιστα η ίδια απέδωσε την κακή απόδοση του κόμματος της και στις εσωτερικές εντάσεις μεταξύ CDU και CSU, τονίζοντας ότι οι ψηφοφόροι δύσκολα αντέχουν τέτοιου είδους εσωκομματικές έριδες. Στο ερώτημα δημοσιογράφου εάν θα τεθεί θέμα ψήφου εμπιστοσύνης στο ομοσπονδιακό κοινοβουλίο η απάντηση της καγκελαρίου ήταν κατηγορηματική: «Όχι».πηγή kourdistoportocali.com
http://www.pesotithes.gr/%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B5-86-%CE%B4%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%B3%CE%BA/

0 σχόλια: