Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

Συγχαρητήρια! Ελληνικό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα...


Μια ακόμα μεγάλη επιτυχία σημειώθηκε νωρίτερα για τον Ελληνικό αθλητισμό, αφού η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, κατακτώντας την 3η θέση στον τελικό του άλματος επί κοντώ!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια άρχισε σήμερα στο Πόρτλαντ, με εντυπωσιακό άλμα στα 4,80 μ. και ουσιαστικά ήταν αυτό που της εξασφάλισε εξ αρχής μια θέση στο βάθρο.

Αντίθετα, η Νικόλ Κυριακοπούλου δε κατάφερε να ανεβεί στην πρώτη τριάδα. Με καλύτερη προσπάθεια στα 4,60 μ. περιορίστηκε στην 6η θέση. Μακριά από τον καλό του εαυτό βρέθηκε και ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο πρωταθλητής μας δε κατάφερε να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο του 2014 και έμεινε 7ος με 5,65.

Η νέα τριταθλήτρια κόσμου είχε πρώτο άλμα στα 4,50 και έφτασε μέχρι τα 4,80 έχοντας άψογα άλματα. Το πρώτο αποτυχημένο ήρθε στα 4,85 μ. ενώ δε κατάφερε να περάσει και πάνω από τα 4,90 μ. Πρωταθλήτρια κόσμου αναδείχθηκε η Αμερικανίδα, Τζένιφερ Σουρ (4,90) και δεύτερη η συμπατριώτισσά της, Σάντι Μόρις (4,85).

Στο επί κοντώ των ανδρών, ο χρυσός πρωταθλητής του 2014 στο Σότοπ, Κώστας Φιλιππίδης είχε τρεις χαμένες προσπάθειες στα 5,75.

Πρωταθλητής κόσμου αναδείχθηκε ο Ρενό Λαβιλενί. Ο Γάλλος ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου με, μόλις, δύο άλματα. Πέρασε πάνω από τα 5,75 και τα 5,90. Αφού εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο ζήτησε να τοποθετηθεί ο πήχης στα 6,02, ύψος που πέρασε με την πρώτη και μετά ήρθε η… ώρα του 6,17.

Σε αυτό το ύψος είχε τρία άκυρα άλματα και δεν κατάφερε να πετύχει ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Στη δεύτερη θέση του βάθρου θα ανεβεί ο Κέντρικς (ΗΠΑ) με 5,80 και στην τρίτη ο Λίσεκ (Πολωνία) με 5,75.

Υπενθυμίζεται πως το μετάλλιο της Στεφανίδη, είναι το 11ο μετάλλιο για τη χώρα μας σε αντίστοιχους αγώνες…


http://voicenews.gr/index.php/voice-sports/62888-sygxaritiria-elliniko-metallio-sto-pagkosmio-protathlima.html

0 σχόλια: