Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

Ερευνα: Γυναίκες και πρωκτικό σεξ – σοκάρουν τα αποτελέσματα!

Η νέα έρευνα που αποκαλύπτει το πόσο συχνό είναι το φαινόμενο του πρωκτικού σεξ θα σας σοκάρει με τα αποτελέσματά της.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη, σε ένα δείγμα 130 εφήβων (16-18 ετών) αποδείχτηκε ότι το πρωκτικό σεξ δεν είναι μία πράξη που την επιδιώκουν πάντα και τα δύο μέλη του ζευγαριού αλλά κυρίως τα αγόρια!


Σύμφωνα με τους ερευνητές της σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου οι οποίοι διεξήγαγαν την έρευνα προκειμένου να κατανοηθεί ο λόγος που η νεολαία κάνει πρωκτικό σεξ, και ο λόγος είναι ότι τα αγόρια πιέζουν επίμονα –μέχρι σημείου παρενόχλησης- τα κορίτσια να δεχτούν αυτή τη μορφή σεξουαλικής επαφής αν και γνωρίζουν πως αυτό μπορεί να τους προκαλέσει πόνο.

Κάπως έτσι προκύπτει ότι τα κορίτσια είναι φυσιολογικό ότι θα δεχτούν πιέσεις στην εφηβική τους ηλικία για πρωκτικό σεξ από τους συντρόφους τους οι οποίοι εμπνέονται από σκηνές που παρακολουθούν σε ταινίες πορνό ή για να ανταγωνιστούν τους φίλους τους που περιγράφουν πως έχουν σχετικές εμπειρίες.

Τέλος η έρευνα απέδειξε ότι το πρωκτικό σεξ γίνεται ολοένα και πιο συχνό στη νεολαία ωστόσο λείπει η διαπαιδαγώγηση με αποτέλεσμα να υπάρχει απόλυτη ανάγκη να υπάρξει διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών και αφού υπάρχει κοινή συναίνεση τότε να πραγματοποιηθεί η σεξουαλική επαφή.

Επίσης, αναγκαία κρίνεται και η εκπαίδευση τους πάνω σε τεχνικές που μειώνουν τον πόνο αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύει ο συγκεκριμένος τρόπος επαφής.

0 σχόλια: