Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016

Παιδιά με ηπατίτιδα Α στο κέντρο προσφύγων της Νέας ΚαβάλαςΤον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι εργαζόμενοι…
του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς με αφορμή οκτώ κρούσματα Ηπατίτιδας Α σε πρόσφυγες από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών της Νέας Καβάλας που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική και Παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, Βασίλειο Τριανταφυλλίδη, πρόκειται για 7 ανήλικα παιδιά και για μία νεαρή κοπέλα.


Όπως επισήμανε στο seleo.gr o κ. Τριανταφυλλίδης, «εμείς οι εργαζόμενοι είχαμε επισημάνει και παλιότερα τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών αλλά και τα θέματα υγιεινής που προκύπτουν. Από τον Μάρτιο, οπότε και σημειώθηκε κρούσμα Ηπατίτιδας Α΄και δυστυχώς επαληθευόμαστε τώρα 4 μήνες μετά, με τα 8 περιαττικά που σημειώθηκαν σε διάστημα μόνο 10 ημερών».

Σύμφωνα με τον κ. Τριανταφυλλίδη, ενημερώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ για την κατάσταση. Οι εργαζόμενοι ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα από το ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς πρόκειται για λοιμώδη νοσήματα, τα οποία δεν πρέπει να εξαπλωθούν.

Τέλος, όπως τόνισε, στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς δεν υπάρχουν ανάλογες υποδομές για να αντιμετωπιστούν με απόλυτη ασφάλεια τέτοια περιστατικά ενώ επισημαίνει και τον τυχόν κίνδυνο περαιτέρω εξάπλωσης. «Φοβόμαστε τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τους νοσηλευτές» καταλήγει ο κ. Τριανταφυλλίδης.
tro-ma-ktiko.blogspot.gr

0 σχόλια: