Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

Ούτε ιατρική, ούτε ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Αυτές είναι οι σχολές που συγκέντρωσαν τις περισσότερες προτιμήσεις των υποψηφίων
Σχολές έκπληξη, που δείχνουν αλλαγή στον επαγγελματικό προσανατολισμό των υποψηφίων φοιτητών


Πρώτο στις συνολικές προτιμήσεις των υποψηφίων στις Πανελλαδικές 2016, δηλαδή στο πόσοι από αυτούς δήλωσαν ένα τμήμα στο μηχανογραφικό τους σε οποιαδήποτε σειρά, είναι το τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Αθηνών, το οποίο δήλωσαν 15.840 υποψήφιοι.
Ακολουθεί το Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης(11.475), Τεχνολόγων Γεωπόνων Θεσσαλονίκης (10.459), Ήχου και Εικόνας Κέρκυρας (10.015) και Τεχνολόγων Γεωπόνων Λάρισας (9.894) που κλείνει την πρώτη πεντάδα.

Η Ιατρική και Νομική Αθήνας ήταν τα δυο Τμήματα που συγκέντρωσαν φέτος τις περισσότερες πρώτες προτιμήσεις των υποψηφίων των πανελλαδικών. Ακολουθούν πιο κάτω άλλα Τμήματα Αθηνών και Θεσσαλονικής όπως το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, το Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, η Ιατρική Θεσσαλονίκης.
Στην πρώτη εικοσάδα συναντάμε και τα Τμήματα Ψυχολογίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως και τις σχολές Ανθυποπυραγών, Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Αρκετές ήταν και οι πρώτες προτιμήσεις της Σχολής Πλοιάρχων του Εμπορικού Ναυτικού, ενώ και το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών δηλώθηκε ως πρώτο από 851 πρώτες υποψηφίους, 13 περισσότερες από το Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.
alfavita.gr

0 σχόλια: