Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτό είναι το μοναδικό βότανο που καταπολεμά τον θυρεοειδή!
Ένα φυτικό φάρμακο για τον υπερθυρεοειδισμό

Το όνομά του στα λατινικά:
Lycopus virginicus και το διεθνές του όνομα: BugleweedΠαραδοσιακή ιστορία και χρήση
Η βιθανία είναι ένα βότανο που αναπτύσσεται σε πολύ υγρές περιοχές. Ιστορικά η βιθανία έχει χρη­σιμοποιηθεί για την καταπολέμηση του βήχα και ως ηρεμιστικό. Σήμερα χρησιμοποιείται κυρίως για τη θε­ραπεία του ήπιου υπερθυρεοειδισμού.
Σύγχρονη έρευνα
Η βιθανία περιέχει λιθοσπερμικό οξύ, το οποίο θεωρείται υπεύθυνο για τη δράση του βοτάνου. Το λι­θοσπερμικό οξύ αυξάνει τα επίπεδα διαφόρων ορμο­νών στο σώμα, ειδικά των ορμονών που ενεργοποιούν τον θυρεοειδή και της ορμόνης θυροξίνης του θυρεοει­δούς (Τ4)(33-34). Η βιθανία εμποδίζει τη δέσμευση αντι­σωμάτων στον θυρεοειδή αδένα. Αυτά τα αντισώματα μπορούν να προκαλέσουν τη νόσο του Graves, την πιο κοινή μορφή υπερθυρεοειδισμού(35).

Δοσολογία
Συνιστώνται 1-2 γραμμάρια ολόκληρου του βο­τάνου την ημέρα ή 1-2 ml βάμματος τρεις φορές την ημέρα. Μπορεί να συνδυαστεί με άλλα βότανα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του ήπιου υπερθυ­ρεοειδισμού, όπως το μελισσόχορτο και το λιθόσπερμο, όπως αναφέρει το voicenews.
Παρενέργειες
Η βιθανία δεν θα πρέπει να λαμβάνεται από άτομα με υποθυρεοειδισμό ούτε από γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.


kontranews
http://katohika.gr/gn-blog/ti-mas-krivei-mnimeio-tis-911-sti-nea-iorki-kai-pote-eginan-ta-egkainia-tou/

0 σχόλια: