Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Θα τιναχτεί στον αέρα η Μ.Ανατολή! «Η Ρωσία έδωσε εντολή να καταρριφθούν τα ισραηλινά μαχητικά» αναφέρει το Ισραήλ- Ξεκινάει επιχείρηση της Χεζμπολάχ στην Quneitra (εικόνες-βίντεο)


Του Βασίλη Καπούλα

Θα τιναχτεί στον αέρα η Μέση Ανατολή; Όλα δείχνουν πως ναι! «Η Ρωσία έδωσε εντολή στον συριακό Στρατό να καταρρίψει τα ισραηλινά μαχητικά που διεξάγουν αεροπορικές επιδρομές στο έδαφος της Συρίας» μεταδίδουν τα ισραηλινά ΜΜΕ ενώ ανώτατη ρωσική στρατιωτική πηγή δήλωσε πριν λίγο στη Συρία ότι «από δω και πέρα θα προστατέψουμε τον συριακό Στρατό με ότι αυτό συνεπάγεται» και φυσικά αυτό σχετίζεται με την ενεργοποίηση των α/α συστημάτων S-400 εναντίον μαχητικών του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Επιβεβαιώνεται έτσι πλήρως αυτό που σας είχε μεταδώσει το pentapostgma.gr από τη πρώτη στιγμή και φυσικά αυτό σχετίζεται με το σχέδιο των ΗΠΑ στην συγκεκριμένη περιοχή και το πισώπλατο χτύπημα στην Deir Ezzor.Συριακός Στρατός και Χεζμπολάχ συντονίζουν τις τελευταίες δράσεις για να ξεκινήσει μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στην Quneitra κοντά στο Ισραήλ.

Μετά την ισραηλινή επίθεση κατά θέσεων του συριακού Στρατού και την κατάρριψη του μαχητικού του, η Ρωσία κάλεσε το Ισραήλ να δείξει «αυτοσυγκράτηση» και να «αποφύγει προκλήσεις» στην συριακή πλευρά του Γκολάν. Αυτό ήταν το μήνυμα του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, προς το Ισραήλ μεταδίδουν τα ισραηλινά ΜΜΕ.

«Υπάρχει ανάγκη να δείξουμε αυτοσυγκράτηση και να μην επιτρέψουμε προκλήσεις στο Γκολάν» είπε ο Σ.Λαβρόφ σχολιάζοντας τις επιδρομές του Ισραήλ.

Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει αρκετές αεροπορικές επιδρομές εναντίον του συριακού Στρατού ως απάντηση στις ρουκέτες που εκτοξεύονται και πλήττουν περιοχές μέσα στο Ισραήλ. 11 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί συνολικά σε δύο εβδομάδες.

Ο Σ.Λαβρόφ είπε ότι η κατάσταση στο Γκολάν αντανακλά την συνολική αποσταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής και δείχνει ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη τρομοκρατική απειλή.

«Υπάρχουν τρομοκράτες στο Γκολάν που έχουν αναγνωριστεί από όλους ως εχθροί της ανθρωπότητας. Αλλά η μάχη εναντίον τους πρέπει να διεξαχθεί στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» τόνισε ο Σ.Λαβρόφ.

«Ξεκινάμε από αυτό τις επαφές μας με τους ισραηλινούς και Σύρους συναδέλφους μας και άλλες χώρες στην περιοχή» πρόσθεσε.

Το μήνυμα της Ρωσίας έχει ήδη επιφέρει αποτέλεσμα. Το Ισραήλ απέφυγε να απαντήσει σε ρουκέτες που έπεσαν στο έδαφος του την Τετάρτη που πέρασε ενώ είχε διεξάγει επιδρομές τις προηγούμενες φορές όταν είχαν συμβεί παρόμοια περιστατικά.

Στο μεταξύ όπως μεταδίδουν και άλλα ισραηλινά ΜΜΕ η Ρωσία έχει δώσει το πράσινο φως στις δυνάμεις του Μ.Άσαντ να καταρρίψουν ισραηλινά μαχητικά ενώ διεξάγουν επιδρομές στην Συρία.

Οι συριακές δυνάμεις εκτόξευσαν πυραύλους αέρος-αέρος εναντίον ισραηλινών μαχητικών τη Δευτέρα. Οι πύραυλοι έχασαν τον στόχο τους αλλά η Μόσχα έχει δώσει την πλήρη συγκατάθεση της για κατάρριψη των ισραηλινών μαχητικών.

Ταυτόχρονα όπως μεταδίδουν και πηγές της Τεχεράνης, το Ισραήλ δεν τολμά να παραδεχτεί την κατάρριψη του μαχητικού του στην Νότια Συρία καθώς φοβάται ότι το γόητρο του θα πληγεί ακόμη περισσότερο και η αξιοπιστία του θα καταρρακωθεί μετά και την ήττα το 2006 από την Χεζμπολάχ.

«Οι μέχρι τώρα ισχυρισμοί του Ισραήλ είναι γελοίοι» Οι τρομοκράτες υποστηριζόμενοι από το Ισραήλ έχουν βρει τα κομμάτια των αεροσκαφών του»…

Στην περιοχή μεταφέρονται ενισχύσεις για να ξεκινήσει η μεγάλη επιχείρηση της Χεζμπολάχ και του συριακού Στρατού
Druze fighters on the front-lines repelling Al Qaeda in Syria + allies attacks on Khan Arnabah and Hader, Quneitra pic.twitter.com/CKve3X3QJA

— M Green (@MmaGreen) September 18, 2016Yaroub Zahreddine with Druze fighters during his visit to Hader, Quneitra (17/09/2016) pic.twitter.com/31EdwwOnzm

— M Green (@MmaGreen) September 17, 2016pentapostagma

0 σχόλια: