Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

Πρόεδρος Φιλιππίνων: Θα σκοτώσω 3.000.000 τοξικομανείς


Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, για λάθος λόγους μία ακόμη φορά, βρίσκεται ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε. Σε μία προσπάθεια να υπερασπιστεί την…
πλέον αμφιλεγόμενη εκστρατεία του κατά των ναρκωτικών, ο πρόεδρος των Φιλιππίνων δεν δίστασε να εμφανιστεί σαν νέος Χίτλερ, έτοιμος να καθαρίσει τρία εκατομμύρια τοξικομανείς.

«Ο Χίτλερ σκότωσε τρία εκατομμύρια Εβραίους… Εδώ υπάρχουν τρία εκατομμύρια τοξικομανείς. Θα ήμουν ευτυχής αν τους έσφαζα», δήλωσε ο Ντουτέρτε, προφανώς χωρίς ούτε ο ίδιος να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς ξεστόμισε.


Αυτοί που ωστόσο αντελήφθησαν πολύ καλά το βάρος των δηλώσεών του ήταν οι Εβραίοι, οι οποίοι αντέδρασαν άμεσα χαρακτηρίζοντας «αισχρά» τα σχόλια του φιλιππινέζου προέδρου.

Από το Νταβάο, την πόλη όπου άφησε ιστορία ως δήμαρχος για τη σκληρή πολιτική του για την πάταξη της εγκληματικότητας, ο Ντουτέρτε δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι αποφασισμένος να βάλει ένα τέλος στο πρόβλημα και να σώσει την επόμενη γενιά.

Δεν είναι η πρώτη φορά ωστόσο που κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις. Και στο παρελθόν, πάντα στο όνομα της πάταξης του εμπορίου ναρκωτικών, ο Ντουτέρτε έχει πει ξεκάθαρα ότι θα σκοτώσει «100.000 εγκληματίες». Αυτή τη φορά ωστόσο ξεπέρασε κάθε όριο συγκρίνοντας την εκστρατεία του με το Ολοκαύτωμα.

Πηγή
tro-ma-ktiko.blogspot.gr

0 σχόλια: