Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

ΠΩΣ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΠΟΤΟ
Εάν ο γιατρός σας σας λέει να κόψετε το ποτό , αυτά τα βήματα μπορούν να σας βοηθήσουν:

1. Γράψτε τους λόγους για να διακόψετε το ποτο

Γιατί θέλετε να πιείτε λιγότερο; Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να μειώσετε ή να σταματήσει να πίνετε Μπορεί να θέλετε να βελτιώσετε την υγεία σας, για να κοιμόμαστε καλύτερα, ή να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με την οικογένεια ή τους φίλους σας. Κάντε μια λίστα με τους λόγους που το θέλετε

2. Θέστε ένα στόχο

Επιλέξτε ένα όριο για το πόσο θα πιείτε. Μπορείτε να επιλέξετε να το περιορίσετε ή να μην πίνετε

Γυναίκες: Όχι περισσότερα από ένα ποτό την ημέρα

Άνδρες: Όχι περισσότερα από δύο ποτά την ημέρα
Ένα ποτό είναι:

ένα 12-ουγκιά μπουκάλι της μπύρας?(1 κοινή ουγγία = 28,35 γραμμάρια,)

ένα 5-ουγκιά ποτήρι του κρασιού?

Τα όρια αυτά μπορεί να είναι υπερβολικά υψηλά για ορισμένους ανθρώπους που έχουν ορισμένα ιατρικά προβλήματα Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με το όριο που είναι σωστό για εσάς.

Τώρα -γράφετε τον στόχος σας στο πότο σας σε ένα κομμάτι χαρτί. Βάλτε το όπου μπορείτε να το δείτε, όπως στο ψυγείο σας ή στον καθρέφτη του μπάνιου. Το έγγραφό σας μπορεί να μοιάζει κάπως έτσι:

Στόχος του πότου μου

Θα ξεκινήσω αυτή την ημέρα ____________.

Δεν θα πίνω περισσότερο από ό, τι τα ποτά ______ σε 1 ημέρα.

Δεν θα πίνω περισσότερο από ό, τι τα ποτά ______ σε 1 εβδομάδα.

ή

Θα σταματήσω να πίνω αλκοόλ.

3. Κρατήστε ένα «ημερολόγιο» της κατανάλωσης σας.

Για να σας βοηθήσει να φτάσετε το στόχο σας, να έχετε ένα «ημερολόγιο» της κατανάλωσης σας. Για παράδειγμα, γράψτε κάτω κάθε φορά που έχετε ένα ποτό για 1 εβδομάδα. Προσπαθήστε να κρατήσετε το ημερολόγιό σας για 3 ή 4 εβδομάδες. Αυτό θα σας δείξει πόσο πίνετε και πότε. Μπορεί να εκπλαγείτε. Πόσο διαφορετικός είναι ο στόχος σας από το ποσό πίνετε τώρα; Χρησιμοποιήστε το «ημερολόγιο ποτού» παρακάτω για να γράψετε όταν πίνετε.

Εβδομάδα:

Ημέρα της εβδομάδας # είδος των ποτών καταναλώνεται

Δευτέρα

Τρίτη

Τετάρτη

Πέμπτη

Παρασκευή

Σάββατο

Κυριακή

Τώρα ξέρετε γιατί θέλετε να πίνετε λιγότερο και να έχετε έναν στόχο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας να το διακόψετε Δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές:

Δείτε το στο σπίτι.

Κρατήστε ένα μικρό ποσό ή και καθόλου αλκοόλ στο σπίτι. Μην κρατάτε πειρασμούς γύρω.σας

Πιείτε αργά.

Όταν πίνετε, πιείτε το ποτό σας αργά. Κάντε ένα διάλειμμα 1 ώρας μεταξύ των ποτών. Να πίνετε σόδα, νερό, χυμό ή μετά από ένα ποτό με αλκοόλ. Να μην πίνετε με άδειο στομάχι! όταν πίνετε. Βαλτε μαζί και τροφές να τρώτε

Κάντε ένα διάλειμμα από το αλκοόλ.

Διαλέξτε μια ημέρα ή δύο κάθε εβδομάδα,που δεν θα πίνετε καθόλου. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να σταματήσουν να πίνετε για 1 εβδομάδα. Σκεφτείτε για το πώς αισθάνεστε σωματικά και συναισθηματικά αυτές τις μέρες. Όταν πετύχει και να αισθανθείτε καλύτερα, μπορείτε να το βρείτε πιο εύκολο να το περιορίσετε για τα καλά.

Μάθετε πώς να λέτε ΟΧΙ

Δεν χρειάζεται να πιείνετε για να κάνετε παρέα στους άλλους ανθρώπους. Δεν χρειάζεται να πάρετε ένα ποτό που σας κερνάνε πείτε όχι ευγενικά. Μείνετε μακριά από τους ανθρώπους που σας κερνάνε

Μείνετε δραστήριοι

Τι θα θέλατε να κάνετε αντί του ποτού; Χρησιμοποιήστε το χρόνο και τα χρήματα που δαπανώνται για το πόσιμο να κάνετε κάτι διασκεδαστικό με την οικογένεια ή τους φίλους σας. Βγείτε έξω για φαγητό, δείτε μια ταινία, ή κάντε σπορ ή ένα παιχνίδι.

Λάβετε υποστήριξη.


Η μείωση απο το πότο σας μπορεί να είναι δύσκολο μερικές φορές. Ζητήστε από την οικογένεια και τους φίλους σας ωτην υποστήριξη τους να σας βοηθήσουν να φτάσετε το στόχο σας. Συζητήστε με το γιατρό σας εάν έχετε πρόβλημα διακοπής. Βρείτε τη βοήθεια που χρειάζεστε για να φτάσετε το στόχο σας.

Προσέξτε τους πειρασμούς.

Προσέξτε για τους ανθρώπους, η τόπους, που σας κάνουν να πίνετε ακόμα κι αν δεν θέλετε Μείνετε μακριά από ανθρώπους που πίνουν πολύ ή μπαρ όπου θα το χρησιμοποιήσετε για να πάτε κάντε Σχέδιο από πριν τι θα κάνετε για να αποφύγετε να πιείτε όταν μπαίνετε στον πειρασμό.

Μην πίνετε όταν είστε θυμωμένος ή αναστατωμένος ή έχετε μια κακή μέρα. Αυτές είναι συνήθειες που πρέπει να σας αναγκάσουν εάν θέλετε να πιείτε

Να μην παραιτηθείτε

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα μειώσουν ή θα σταματήσουν το πότο με τη μία. Ακριβώς όπως μια δίαιτα, δεν είναι εύκολο να αλλάξετε συνήθειες Εάν δεν φτάσετε το στόχο σας την πρώτη φορά, προσπαθήστε ξανά. Θυμηθείτε, να πάρει την υποστήριξη από ανθρώπους που νοιάζονται για σας και θέλετε να σας βοηθήσουν Να μην παραιτηθείτε

Εθνικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση Αλκοόλ και Αλκοολισμού
των Εθνικών Ινστιτούτων Υγεία

Ένα νέο προϊόν που θα σε βοηθήσει να κόψεις το αλκοόλ είναι τοAlcostopexΠες « ΟΧΙ » στον εθισμό στο αλκοόλ!

Εξαλείφει τη λαχτάρα για αλκοόλ!

Αναπλάθει τα κατεστραμμένα κύτταρα του ήπατος!

Απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα!

Ηρεμεί το νευρικό σύστημα!

Καμία μυρωδιά ή γεύση!

Ενα αποτελεσματικό προϊόν που απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα και μετριάζει τη λιγούρα για αλκοόλ. Το εκχύλισμα ηλεκτρικού οξέος και ακακίας που περιέχονται στο Alcostopex απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα μετά την κατανάλωση αλκοόλ και έχει μια αναγεννητική επίδραση.

Ένα ακόμα εξαιρετικό συστατικό – εκχύλισμα αγκινάρας – βοηθά την καταπολέμηση της
ψυχολογικής εξάρτησης από το αλκοόλ. Η πατενταρισμένη φόρμουλαAlcostopex περιέχει επίσης βιταμίνη Β6, καθώς το έλλειμμα της είναι κοινό σε όλους τους αλκοολικούς. Με την παροχή αυτής της βιταμίνης στο σώμα, το Alcostopex μετριάζει την αλκοολούχα ψύχωση και μειώνει δραστικά την επιρροή της στην κατανάλωση αλκοόλ.

Το Alcostopex δεν έχει χαρακτηριστική γεύση ή οσμή – μπορεί να διαλύεται εύκολα στο νερό. Δεν προκαλεί ούτε άρνηση ούτε εθισμό.

Μπορείς να το προμηθευτεις από το Alcostopex την επίσημη σελίδα !http://katohika.gr/igia/pos-na-kopsete-poto/

1 σχόλιο: