Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Δε θέλει πλέον την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο η Τουρκία: Ετοιμάζει κάτι η Αγκυρα;Η Τουρκία δεν θέλει πλέον την παρουσίοα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο θεωρώντας ότι το προσφυγικό έχει επιλυθει.


Ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίλ δήλωσε από τις Βρυξέλλες στο κρατικό τουρκικό ενημερωτικό δίκτυο TRT ότι η νατοϊκή αποστολή στο Αιγαίο για τη συγκράτηση των μεταναστευτικών ροών δεν είναι πλέον αναγκαία και ότι πρέπει να λάβει τέλος. Ο Τούρκος υπουργός διευκρίνισε ότι η Τουρκία ενημέρωσε σχετικά την Ατλαντική Συμμαχία.


Συνεχίζεται η ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση…


Η συνέχιση των νατοϊκών επιχειρήσεων στο Αιγαίο αποφασίστηκε σήμερα στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, όπου την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.


«Θέλω να συγχαρώ τους Έλληνες στρατιωτικούς και διπλωμάτες στην αντιπροσωπεία μας στο ΝΑΤΟ για τις προσπάθειες, που κατέληξαν στην επιτυχή στήριξη της ελληνικής θέσης για τη συνέχιση της νατοϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο, παρά τις αντιδράσεις της Τουρκίας», δήλωσε ο κ. Καμμένος, μετά το πέρας των εργασιών της συνόδου. Επίσης, ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, πέραν του ότι έχει συντελέσει αποτελεσματικά στο να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές, έχει βοηθήσει να γίνουν αντιληπτές στους συμμάχους της Ελλάδαςς στη Συμμαχία, η τουρκική προκλητικότητα, η παραβίαση των διεθνών κανόνων και η προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος αναταραχής μεταξύ των δύο μελών.


Καταλήγοντας, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά στηρίζεται στο διεθνές δίκαιο. «Οι Έλληνες προασπίζουμε την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Παράλληλα, η Ελλάδα μετατρέπεται σε έναν πόλο σταθερότητας για όλη τη Μεσόγειο ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Με άριστες διμερείς σχέσεις με χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής θα αποτελέσουμε τον πυλώνα της σταθερότητας για το αύριο της Μεσογείου», σημείωσε.


Εξάλλου, ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ανακοινώνοντας την απόφαση των συμμάχων να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις στο Αιγαίο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα που έχει φέρει στην περιοχή η συνεργασία ΝΑΤΟ-ΕΕ. «Χάρη στις κοινές μας προσπάθειες μαζί με την Ελλάδα και την Τουρκία, οι προσφυγικές ροές μειώθηκαν ουσιαστικά», υπογράμμισε ο γγ του ΝΑΤΟ.


27/10/2016 13:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Κωνσταντινούπολη


mignatiou.com

0 σχόλια: