Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Ζουράρις: Θα ψηφίζω προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και προσάρτηση της Μακεδονίας στα Σκόπια
ΤΟ 2015 Ο ΖΟΥΡΑΡΙΣ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ MEGA OTI ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΟΥΡΑΡΙ. ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟΚΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΞΗΓΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕΤο πρώτο εξάμηνο του 2015 η κυβέρνηση παρίστανε τoν ''αντάρτη'' σε ΗΠΑ και Ε.Ε Τελικά υποτάχθηκε σε αυτούς με τα γνωστά αποτελέσματα (μνημόνιο-δημοψήφισμα παρωδία κτλ) Την εποχή εκείνη ο Ζουράρις είχε κάνει την εξής δήλωση στο MEGA : ''Θα ψηφίζω προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και προσάρτηση της Μακεδονίας στα Σκόπια''

Η δήλωση αυτή είχε περάσει απαρατήρητη εφόσον κανείς δεν ήθελε να ασχοληθεί σοβαρά με τον κ Ζουράρι.Σήμερα όμως ο Ζουράρις υπουργοποιήθηκε και οι δηλώσεις του αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. 

Την εποχή λοιπόν που η κυβέρνηση παρίστανε τον ΄΄αντάρτη΄΄, δηλαδή το πρώτο εξάμηνο του 2015, εκείνη ακριβώς την εποχή είχε αποφασισθεί η παράδοση της Μακεδονίας στα Σκόπια, ή έστω η ΄΄γκριζοποίηση'' ενός κομματιού της προκειμένου να περάσει ο ρωσικός αγωγός SOUTH STREAM. Από την ίδια περιοχή οι Αμερικάνοι και Γερμανοί σχεδιάζουν να περάσουν το δικό τους αγωγό τον ΤΑΡ.

Το παιχνίδι των αγωγών είναι περίπλοκο αλλά έχει ορισμένες σταθερές. Οι αγωγοί πρέπει να περνάνε από κράτη ή περιοχές οι οποίες είναι απολύτως ελεγχόμενες απο τον ιδιοκτήτη και εκμεταλευτή των αγωγών.

Οι αγωγοί φέρνουν πάντα πόλεμο και χάος, όπως στην Συρία όπου ο πόλεμος ξέσπασε για να αναγκασθεί ο πρόεδρος Άσαντ να δεχθεί τον αγωγό Κατάρ-Ιορδανίας-Τουρκίας-Ευρώπης να περάσει από την Συρία.

Ο Τσίπρας το 2015 έχοντας καταλάβει την πρεμούρα των γερμανοαμερικάνων για να περάσουν τον ΤΑΡ ( που θα διασχίζει Αζερμπαϊτζάν-Γεωργία-Τουρκία-Ελλάδα-Αλβανία-Ιταλία-Αυστρία )από την Μακεδονία προσπαθούσε με την προσέγγιση του με την Ρωσία να απειλήσει τους Αμερικανογερμανούς και μάλιστα δεν θα δίσταζε να δώσει και ένα διάδρομο ελεύθερης διέλευσης στους Ρώσους στην Μακεδονία -Θράκη, κάτι που ο κ.κ. Ζουράρις παραφούσκωσε με την λογοδιάρροια του ως προσάρτηση στα Σκόπια.

Βέβαια όλα αυτά τελικά αποδέχθηκαν φληναφήματα, διότι όχι μόνο δεν απειλήσαμε την δύση αλλά υπογράψαμε και τρίτο μνημόνιο και μάλιστα ρίξαμε το φταίξιμο στον Βαρουφάκη. Όσο για την περίφημη προσέγγιση με την Ρωσία έχει αποδειχθεί πλέον ότι αποτελεί ένα καλά δομημένο παραμύθι-μύθο.Τελικά υποταχθήκαμε στην Γερμανία και ήδη ο ΤΑΡ κατασκευάζεται στην Μακεδονία και Θράκη.

Όμως κάπου θα ακούστηκε και το σενάριο παραχώρησης ελληνικής γης στην Ρωσία μέσω Σκοπίων ( δεν το λέμε εμείς, ο κ.κ. Ζουράρις το ανέφερε πρώτος ως επιλογή, ο σημερινός υπουργός παιδείας )για να περάσει τον δικό της αγωγό , τον SOUTH STREAM που τώρα ονομάζεται TURKISH STREAM, κάπου θα ακούστηκε κάτι και από εκεί το ΄΄έπιασε΄΄ ο κ.κ. Ζουράρις και μάλιστα το διέρρευσε με στομφώδη τρόπο στην τηλεόραση.

Αυτό που πρέπει να μας μείνει είναι ότι οι αγωγοί μόνο φασαρίες και καταστροφή φέρνουν, ειδικά στην Ελλάδα που είναι μια χώρα χωρίς ηγεσία. Διαβάστε παρακάτω μια ανάλυση απο το http://iakovosal.blogspot.gr το οποίο πρώτο είχε αναλύσει την δήλωση του Ζουράρι το 2015 και κατόπιν μια ανάλυση του https://hellenicsunrise.blogspot.gr σχετικά με τους κινδύνους που φέρνουν οι αγωγοί για την Μακεδονία-Θράκη
Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015
Κ. Ζουράρης: Θα Ψηφίσω ακόμη και την Παράδοση της Μακεδονίας στα Σκόπια

Λέω συνέχεια για το ενεργειακό παιχνίδι Ρωσίας-Τουρκίας, με την ΕΕ και τις ΗΠΑ να βρίσκονται πίσω από την Τουρκία στο θέμα του Southern Energy Corridor. Έλεγα πριν λίγο καιρό ότι αν όντως θέλει ο Σύριζα να έρθει σε ρήξη με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραχωρήσει κάποιο έδαφος στο βόρειο τμήμα της, ώστε να μην είναι η Ευρώπη και το ΝΑΤΟ εξαρτημένοι ενεργειακά από την Ρωσία.

ΠΗΓΗ http://iakovosal.blogspot.gr/2015/06/blog-post_6.html

Γι’αυτό και έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ο χάρτης, γι’αυτό και ο Στάλιν είχε αποδεχτεί την πρόσδεση της Ελλάδας στο πλευρό των Δυτικών μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Γιατί δεν θα ήταν λογικό να απαιτήσει ο Στάλιν να μην έχουν οι Δυτικοί πρόσβαση στην Κασπία Θάλασσα και την Μέση Ανατολή. Γιατί αυτό θα συνέβαινε αν η Ελλάδα γινόταν ένας σοβιετικός δορυφόρος, αφού όλες οι υπόλοιπες Βαλκανικές χώρες ήταν Ρωσικοί δορυφόροι.

Είναι επομένως δεδομένο ότι αν η Ελλάδα επιλέξει να εγκαταλείψει την Δύση, ο χάρτης θα ξανασχεδιαστεί. Αυτό το γνωρίζει η Δύση, το γνωρίζει η Ρωσία, το γνωρίζουν οι Έλληνες πολιτικοί, το γνωρίζουν οι πάντες. Έλεγα λοιπόν ότι αν η Ελλάδα έρθει σε ρήξη με την Δύση, θα πρέπει να παραχωρήσει μία λωρίδα γης στο βόρειο τμήμα της, ώστε να ενωθεί η Τουρκία με την Αλβανία. Εκτός και αν μπορεί να επιτευχθεί μία σύνδεση μέσω των Σκοπίων. Η Ελλάδα όμως δεν επέτρεψε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ το 2008, και μπλόκαρε και την είσοδο τους στην ΕΕ, με αποτέλεσμα τα Σκόπια να είναι σήμερα στη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας, υπό την ηγεσία του Νίκολας Γκρουέφσι.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Πούτιν είναι πολύ λιγότερο επιθετικός προς την ΕΕ, σε σχέση με τον Τσίπρα και τον Καμμένο. Ο Πούτιν δεν έχει λόγω σήμερα να τα κάνει όλα Κούγκι. Μόλις τον Μάρτιο του 2015 ξεκίνησε ο Τουρκοαζέρικος αγωγός TANAP, που είναι το βασικό τμήμα του Southern Energy Corridor. Υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν 3 χρόνια περίπου μέχρι ο αγωγός TANAP να χτυπήσει τα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Στο μεταξύ οι Ρώσοι μπορούν να βρουν μία λύση με την ΕΕ και τις ΗΠΑ, όπως πχ να έρχεται από την Τουρκία στην Ευρώπη φυσικό αέριο και της Ρωσίας και της Κασπίας, κάτι που είχαν προτείνει στο παρελθόν και η ΕΕ και οι ΗΠΑ, αλλά είχε απορρίψει η Ρωσία.

Επομένως τον Πούτιν τον εξυπηρετεί να περιφέρει ως τρόπαιο τον Τσίπρα στα κανάλια, κουνώντας το δάχτυλο στους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς, λέγοντας “κοιτάξτε, εκτός από τους προέδρους της Ουγγαρίας, της Σερβίας και των Σκοπίων, έχω και τους Έλληνες, και μπορώ να μπλοκάρω τον αγωγό σας”. Αυτό αυξάνει δραματικά την διαπραγματευτική ισχύ του Πούτιν. Αλλά σε καμία περίπτωση ο Πούτιν δεν θέλει να γίνει Κούγκι η Ελλάδα τρία ολόκληρα χρόνια προτού φτάσει ο TANAP στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Άλλωστε ο Πούτιν γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν είναι σε θέση η Ελλάδα να αποκόψει ενεργειακά το ΝΑΤΟ από την Κασπία Θάλασσα και την Μέση Ανατολή, και κάτι τέτοιο απλά θα σήμαινε τον διαμελισμό της χώρας, την σύνδεση Τουρκίας-Αλβανίας, και άρα την μείωση της ισχύς της Ρωσίας στα Βαλκάνια. Υπό προϋποθέσεις, αν δεν βρεθεί λύση ανάμεσα στην Ρωσία και την ΕΕ, και ο ΤΑΝΑP φτάσει στην Ελλάδα, την Ρωσία ενδεχομένως και να την συμφέρει να γίνει η Βόρεια Ελλάδα Κούγκι. Αλλά σε καμία περίπτωση ο Πούτιν δεν έχει αυτή τη στιγμή αυτό στο μυαλό του, ούτε και τον εξυπηρετεί κάτι τέτοιο.

Το τζογάρισμα που κάνει ο Τσίπρας με την χώρα είναι καθαρά έμπνευση του Τσίπρα, και καμία σχέση δεν έχει με τον Πούτιν. Αν ήθελε άλλωστε ο Πούτιν θα μπορούσε να δυναμιτίσει πολύ περισσότερο την κατάσταση. Και δεν το έκανε. Στην Κριμαία που έκανε το ντου, έκανε το ντου γιατί ήταν το χωράφι του, και είχε κάθε δικαίωμα να το κάνει. Η Ελλάδα είναι σύμμαχος της Ρωσίας, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση χωράφι της Ρωσίας. Η Ελλάδα ανήκει στο ΝΑΤΟ.

Η ουσία όμως είναι ότι όταν ο μπουρδολόγος Ζουράρης λέει ότι θα ψηφίσω νόμο του Σύριζα ακόμη και αν δίνει την Μαδεδονία στα Σκόπια, δεν το λέει καθόλου τυχαία. Το λέει επειδή γνωρίζει τους κινδύνους, και το λέει θέλοντας να πει θα το ρισκάρουμε μέχρι τέλους. Γιατί αυτοί που αποφασίζουν έχουν να πάρουν μία πολύ δύσκολη απόφαση. Να αποφασίσουν αν τους πονάει περισσότερο να χάσουν τα παραμάγαζα τους στο δημόσιο, ή αν τους πονάει περισσότερο το να χάσει η Ελλάδα κάποια εδάφη. Και αυτή η απόφαση είναι μία απόφαση πολύ δυσκολότερη και πολύ πιο σύνθετη απ’όσο φαίνεται. Και αν κρίνουμε και από το τι έγινε στην Κύπρο το 74, δεν θα πρέπει να είμαστε καθόλου σίγουροι για το ποια θα είναι η κατάληξη.

Και μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος, μα αφού ακόμη και η Ρωσία λέει στην Ελλάδα να τα βρει με τους Ευρωπαίους, πως μπορεί να τζογάρει ο Τσίπρας? Φυσικά και μπορεί. Γιατί δεν είναι καθόλου δεδομένο το τι θα συμβεί αν καταρρεύσει η Ελλάδα. Δεν μπορεί να διασφαλιστεί ότι η Τουρκία δεν θα αναγκαστεί να επέμβει, ή μάλλον ότι δεν θα βρει την ευκαιρία να επέμβει, δήθεν για να προστατεύσει τους Μουσουλμανικούς πληθυσμούς στην Βόρεια Ελλάδα. Αν γίνει κάτι τέτοιο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί, γιατί θα είναι πολύ δύσκολο να μην κινηθούν και οι ΗΠΑ και η Ρωσία.

Η ουσία όμως είναι άλλη. Η ουσία είναι ότι αυτό που λέει ο Ζουράρης το λέει βέβαια καθ’υπερβολήν, αλλά υπάρχει ένα ολόκληρο σκεπτικό από πίσω. Και σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ότι οι κομμουνιστές θα παραδώσουν ένα τμήμα της Ελλάδας με συμβολαιογραφική πράξη. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει με πολεμική σύρραξη. Αλλά όταν οι εξελίξεις είναι τόσο εύκολα προβλέψιμες, οι πολεμική σύρραξη δεν διαφέρει και πολύ από την συμβολαιογραφική πράξη. 

0 σχόλια: