Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας: Φωτιές και καταστροφές μπροστά από το Πολυτεχνείο

Σε εξέλιξη είναι εδώ και λίγη ώρα επεισόδια στην Πατησίων μπροστά από το Πολυτεχνείο. Ομάδα νεαρών έχει ανάψει φωτιές και πετάει αντικείμενα, ενώ καταστρέφει ό,τι βρει μπροστά της.

Περίπου 30 νεαροί έχουν ξηλώσει οδικές πινακίδες, σπάνε φανάρια και ταμπέλες από στάσεις λεωφορείων. Ο δρόμος έχει κλείσει και στα δύο ρεύματα, σύμφωνα με την Ημερησία.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν σήμερα το μεσημέρι, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της μαθητικής πορείας στο κέντρο της Αθήνας. Μία ομάδα νεαρών κουκουλοφόρων εκτόξευσε βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών, κατέστρεψε στάση λεωφορείου, προξένησε ζημιές σε τζαμαρία καταστήματος και έβαλε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.


Στη συνέχεια μία ομάδα κατευθύνθηκε προς το Πολυτεχνείο και στην συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων έβαλε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και εκτόξευσε πέτρες εναντίων των αστυνομικών, αναφέρει το Έθνος.

Λόγω των επεισοδίων, η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων διακόπηκε και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Το μαθητικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στις δώδεκα το μεσημέρι στα Προπύλαια, με τη στήριξη της ΟΛΜΕ, η οποία είχε κηρύξει γι’ αυτόν τον σκοπό τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις δύο.

mignatiou.com

0 σχόλια: