Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Κώστας Σημίτης: πιο Γερμανούς κι από τους...Γερμανούς

ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ!


Το βλέπουμε και αυτό! Ο Κώστας Σημίτης στο νέο βιβλίο του, που περιέχει μια συζήτηση του με τον Γ. Πρετεντέρη, εμφανίζεται πιο Γερμανός από τους Γερμανούς, απορρίπτοντας προκλητικά και ωμά τη διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανική και μάλιστα με ένα πρωτοφανές σκεπτικό: ''Στις εξωτερικές σχέσεις της χώρας κυριαρχεί μια αμυντική νοοτροπία. Καλλιεργεί την εντύπωση ότι η Ελλάδα αδικείται, ότι είναι θύμα στυγνής εκμετάλλευσης της Γερμανίας και άλλων κρατών – μελών της ευρωζώνης, ότι η υποχρέωση οφείλεται στους ξένους που, στην πραγματικότητα, μας χρωστούν λεφτά, όπως οι πολεμικές αποζημιώσεις''.


Καλά, ο Κ. Σημίτης δεν γνωρίζει τίποτα για την τεκμηριωμένη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο αναγάγει σε πάνω από 300 δισ τις νόμιμες απαιτήσεις της Ελλάδας από τη Γερμανία για πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο, ποσό που ισοδυναμεί, περίπου, με το φερόμενο δημόσιο χρέος της χώρας;


Δεν καταλαβαίνει, έστω, ο Κ. Σημίτης πως, ως πρώην πρωθυπουργός της χώρας, αν ισχυρίζεται αυτά τα πράγματα, περί ανύπαρκτων υποχρεώσεων της Γερμανίας, τότε ''θάβει'' κάθε προοπτική διεκδίκησης από εκείνους που την πιστεύουν, προσφέροντας ένα θείο δώρο στη Γερμανική πλευρά;


Και λέμε ότι ο Κώστας Σημίτης συμπεριφέρεται ως ''πιο Γερμανός από τους Γερμανούς'', διότι οι τελευταίοι ξέρουν πολύ καλά, άσχετο τι λένε, πως χρωστάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους στη χώρα μας, γι' αυτό , άλλωστε, στη δανειακή μνημονιακή σύμβαση της Ελλάδας έβαλαν ειδική ρήτρα με την οποία απαγορεύεται να συμψηφισθούν τα χρέη της Ελλάδας, με απαιτήσεις της τελευταίας από τη Γερμανία.


Φωτογραφική διάταξη για το ενδεχόμενο να επιδικάσει η πληρωμή αποζημιώσεων από τη Γερμανία.


Να, λοιπόν, γιατί κατάντησε, έτσι, η χώρα.


Γιατί η πολιτική της τάξη εκ των πραγμάτων, για να μην ακολουθεί δήθεν ''αμυντική'' πολιτική, βάζει τα συμφέροντα των ''κηδεμόνων'' μας πάνω από τα συμφέροντα της χώρας!


ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ!
Κ.Μ

ΙΣΚΡΑ
http://www.freepen.gr/2016/11/blog-post_1358.html

0 σχόλια: