Οι Εβραίοι της Τουρκίας φοβούνται για τις ζωές τους – Χιλιάδες ζήτησαν ισπανική υπηκοότητα

Η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετατρέπεται τάχιστα σε ένα αντιδυτικό ισλαμιστικό χαλιφάτο.


Ο φιλοτζιχαντιστής Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόσφατα κατηγόρησε τη Δύση ότι εξοπλίζει το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) με το «φοβερό» επιχείρημα ότι οι τζιχαντιστές μάχονται με δυτικά όπλα.


Φυσικά «παρέβλεψε» ότι αυτά τα όπλα οι τζιχαντιστές είτε τα έχουν κλέψει είτε -το πιο πιθανό- τους τα έδωσε ο ίδιος.


Όταν στις 24 Νοεμβρίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ερντογάν απάντησε απειλώντας τη Δύση ότι εάν το τραβήξει παραπέρα «η Τουρκία θα ανοίξει τα σύνορά της και θα αφήσει 3 εκατομμύρια πρόσφυγες να πλημμυρίσουν τη Δύση».


Μια απειλή που στοχεύει πρωτίστως την Ελλάδα και ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, έσπευσε να χαρακτηρίσει ότι η Ελλάδα θα θεωρήσει το άνοιγμα των συνόρων «επιθετική ενέργεια».


Την ώρα που η Τουρκία στρέφεται ενάντια στη Δύση υποτίθεται ότι «ομαλοποιεί» τις σχέσεις της με το Ισραήλ.


Ελλάδα και Ισραήλ θεωρούνται οι δύο δυτικοί προμαχώνες.


Στην πραγματικότητα όμως η ισλαμιστική Τουρκία του Ερντογάν δεν έχει καμία διάθεση να τα «βρει» με το Ισραήλ.


Στην Κωνσταντινούπολη, όπου ζει η πλειονότητα των 17.000 Εβραίων της Τουρκίας, άγνωστοι κολλάνε αφίσες στους δρόμους με αντιεβραϊκή συνθηματολογία.


Αν και στρέφονται ενάντια στους Μάρτυρες του Ιεχωβά, οι αφίσες καλούν τους Τούρκους πολίτες να μην «εξαπατώνται από τις ιεραποστολές δράσεις των υπαλλήλων των Εβραίων Μαρτύρων του Ιεχωβά». Γράφουν: «Αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να καταστρέψουν τη θρησκεία του Ισλάμ» και υπογράφουν από κάτω «Οι γιοι των Οθωμανών».


Τουλάχιστον 2.500 Εβραίοι της Τουρκίας, φοβούμενοι για την ασφάλειά τους, αιτήθηκαν να λάβουν την ισπανική υπηκοότητα και εκατοντάδες ακόμα ζήτησαν την πορτογαλική.


Οι Σεφαραδίτες Εβραίοι της Τουρκίας και της Ελλάδας (εξαιρούνται οι Ρωμανιώτες Εβραίοι των Ιωαννίνων) επειδή έχουν καταγωγή από την Ισπανία, την οποία εγκατέλειψαν το 1497 εξαιτίας των διωγμών τους εκεί, μπορούν να πάρουν σύμφωνα με πρόσφατο ισπανικό νόμο την ισπανική υπηκοότητα.


Φοβούμενοι ότι η Τουρκία του Ερντογάν, στην οποία ζούνε τους τελευταίους πέντε αιώνες, γίνεται μια εχθρική για αυτούς χώρα, ζητάνε ισπανικά διαβατήρια για να προστατεύονται ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ακόμα 250 Εβραίοι της Τουρκίας αποφάσισαν να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ μόνο το περασμένο έτος.


«Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Ο Ερντογάν πρακτικά συμφώνησε να δώσει χέρια με το Ισραήλ, αλλά η ιδεολογική του εχθρότητα προς το ισραηλινό κράτος και η ιδεολογικός του έρωτας με τη Χαμάς δεν έχουν εξαφανιστεί», σχολιάζει εύστοχα ο Τούρκος δημοσιογράφος Μπουράκ Μπεκντίλ (Burak Bekdil).


Μόλις μια εβδομάδα μετά την πλήρη και επίσημη αποκατάσταση των τουρκοϊσραηλινών διπλωματικών σχέσεων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στο Κανάλι 2 της ισραηλινής τηλεόρασης αρνήθηκε να ανασκευάσει παλαιότερες δηλώσεις του ότι η στρατιωτική επιχείριση του Ισραήλ στη Γάζα το 2014 ήταν όμοια με τις χιτλερικές βαρβαρότητες.


«Δεν συμφωνώ με αυτά που έκανε ο Χίτλερ και δεν συμφωνώ με αυτά που έκανε το Ισραήλ στη Γάζα», είπε ο Ερντογάν. Ο ίδιος Ερντογάν που στο παρελθόν έχει δηλώσει «θαυμαστής» του κράτους που είχε δημιουργήσει ο Αδόλφος Χίτλερ.


Ο Ερντογάν επίσης συνεχίζει να υποστηρίζει τη Χαμάς την οποία δεν θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση. Ο λόγος;


Η Χαμάς είναι το παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας μεταξύ των Παλαιστινίων. Ο Ερντογάν είναι υψηλόβαθμος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Χάρη στη Χαμάς ο Ερντογάν έχει μετατρέψει τη Γάζα σε τουρκικό προτεκτοράτο. Η Χαμάς εξόπλισε το Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο Σινά της Αιγύπτου. Η Αίγυπτος έχει κατηγορήσει τον Ερντογάν ότι εξοπλίζει τους τζιχαντιστές στο έδαφός της. Όλα συνδέονται.


Ο Ερντογάν που παριστάνει τον «φιλάνθρωπο» προς τους Παλαιστινίους έστειλε και ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Ποια είναι η πραγματικότητα;


Ολόκληρη η ανθρωπιστική βοήθεια του Ερντογάν στη Γάζα ισούται με τη μισή ανθρωπιστική βοήθεια που στέλνει καθημερινά το Ισραήλ στη Γάζα.


Δηλαδή, με «ψίχουλα» και με πολλές εντυπώσεις προσπαθεί να εμφανιστεί ως φίλος των Παλαιστινίων και προστάτης τους από το «διαβολικό» Ισραήλ. Το τραγικό είναι ότι αυτός ο ημιπαράφρων πολιτικός απατεώνας «πείθει» μέσω της ισλαμιστικής προπαγάνδας ότι δήθεν νοιάζεται.


tribune.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια