Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Παγκόσμιος χάρτης αποκαλύπτει σε τι… αριστεύει κάθε χώρα (pic)Μετά από εβδομάδες μελέτης ο δημοσιογράφος David McCandless έφτιαξε έναν χάρτη στον οποίο αποτυπώνει σε τι αριστεύει κάθε χώρα του κόσμου. Ο χάρτης ονομάστηκε «International Number Ones». Σε τι αριστεύει λοιπόν η Ελλάδα;


Σύμφωνα με τον McCandless, είναι πρώτη στην κατανάλωση τυριού. Η Νορβηγία καταλαμβάνει την πρωτιά στους λάτρεις πίτσας και η Λιθουανία στην ταχύτητα του ίντερνετ. Η έρευνα απαίτησε μελέτη πολλών άρθρων, έρευνα σε διάφορες διαδικτυακές πύλες και ανάλυση των στοιχείων του Google.

Όπως είπε ο David McCandless στον Independent «εκεί που υπήρχαν πολλές επιλογές διαλέξαμε την πιο ενδιαφέρουσα και κρατήσαμε τις εναλλακτικές στα στοιχεία μας».


«Προσπαθήσαμε να επιλέξουμε ποιοτικές πύλες πληροφόρησης για κάθε χώρα. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μειώσαμε τα στάνταρ μας και πήγαμε σε δευτερεύουσες επιλογές απλά για να επιτύχουμε στον στόχο μας και να βρούμε κάτι για κάθε χώρα».
Ο «International Number Ones» περιλαμβάνει μάλιστα έναν χρωματικό δείκτη που χωρίζει τις αριστείες σε κατηγορίες. Από ψυχολογία, οικολογία και γαστρονομία, μέχρι και άσχημα χαρακτηριστικά. Οι πολύ μικρές χώρες έχουν αποκλειστεί.

Η Παπούα Γουινέα είναι ποικιλόμορφη χώρα, η Αργεντινή έχει εξαιρετικό κρέας αλόγου, ενώ η αισιοδοξία είναι πρωταθλήτρια στην Παραγουάη. Στην Μποτσουάνα την πρωτιά καταλαμβάνουν τα διαμάντια.

Στο Μαρόκο κυριαρχεί το έλαιο Αργκάν, στη Ρουάντα – παραδόξως – υπάρχει μεγάλος αριθμός γυναικών στη Βουλή και η Τουρκία χαρακτηρίζεται από την μεγαλύτερη λογοκρισία στο Twitter.


Οι ΗΠΑ αριστεύουν στα spam email, ενώ στην Υεμένη κυριαρχεί η ανισότητα των φύλων. Στην Αυστραλία το στοιχείο που δίνεται είναι οι παραβιάσεις δεδομένων ενώ η Ονδούρα αριστεύει στις… δολοφονίες.

Το Ισραήλ αναγνωρίζεται για τις ιατρικές του έρευνες, το Βέλγιο για την χρήση του «πλαστικού» χρήματος και η Λεττονία για την πληθυσμιακή υπεροχή των γυναικών – 118 για κάθε 100 άντρες. Στη Μεγάλη Βρετανία κυριαρχεί ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων ενώ το Ιράκ έχει πλούτο σε κοιτάσματα πετρελαίου. Όλες οι υπόλοιπες πληροφορίες είναι στην διάθεση σας στον χάρτη.

πηγη


0 σχόλια: