Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Ποια είναι η πρώτη κυρία της Συρίας, Asma al-AssadΗ Asma al-Assad σύζυγος του σύριου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ είναι κόρη του διαπρεπή σύριου καρδιολόγου Fawaz Akhras και γεννήθηκε στη Βρετανία στις 11 Αυγούστου 1975.Έχει μια δεκαετία διαφορά με τον Μπασάρ που γεννήθηκε στις 11.9.1965 και κατάγεται από τη συριακή πόλη Χομς.Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ παντρεύθηκε την εκλεκτή της καρδιάς του στις 18 Δεκεμβρίου 2000.


Ο πατέρας της ο Fawaz Akhras έδρευε στο Λονδίνο ήταν εξειδικευμένος στην καρδιαγγειακή νόσο και γεννήθηκε στην πόλη της Χομς το 1946. Έγγαμος, εργαζόταν στη συριακή πρεσβεία στη βρετανική πρωτεύουσα. Η Asma al-Assad, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο και δίδαξε σ΄ ένα από τα σχολεία του Λονδίνου. Έλαβε πτυχίο στην επιστήμη της πληροφορικής από το King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου το 1996. Εργάστηκε σε τραπεζικά ιδρύματα στη Νέα Υόρκη, αρχικά με την Deutsche Bank και στη συνέχεια στην τράπεζα JP Morgan.Μιλάει άπταιστα αραβικά, αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.


Ο γάμος του Μπασάρ αλ-Άσαντ


Ο Πρόεδρος Μπασάρ δεν μιλάει για τη μέρα που γνωρίστηκαν αλλά μερικοί Σύριοι που ζουν στη Βρετανία θα θυμούνται ότι αυτή η γνωριμία ήταν κατά τη διάρκεια της παραμονής του Μπασάρ στο Λονδίνο μεταξύ των ετών 1992 – 1994 και αφού γνώρισε τον Δρ Fawaz ο οποίος φέρεται

0 σχόλια: