Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Η «Καταχρεωμένη Ελλάς» αγοράζει όπλα…γράφουν οι γερμανικές φυλλάδες! Όταν όμως αγοράζαμε τα γερμανικά άρματα έκαναν μόκο!Οι δαπάνες της «υπερχρεωμένης Ελλάδας» για στρατιωτικούς εξοπλισμούς είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη, διαβάζουμε στη Welt, ενώ η Ηandelsblatt υπογραμμίζει ότι η ελληνική κρίση χτυπά ξανά σε ακατάλληλη στιγμή!


«Κατά ειρωνικό τρόπο η Ελλάδα διαθέτει τα περισσότερα χρήματα για τεθωρακισμένα» είναι ο τίτλος άρθρου στην ιστοσελίδα της Welt, στο οποίο ο αρθρογράφος σχολιάζει τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών του Λονδίνου (IISS) αναφορικά με τις κρατικές δαπάνες για στρατιωτικά εξοπλιστικά συστήματα ευρωπαϊκών χωρών που είναι μέλη του ΝΑΤΟ.


Οι χρεοκοπημένοι Έλληνες δαπανούν χρήματα για να αγοράσουν πολεμικά αεροσκάφη την ώρα που το φάντασμα του «Grexit» πλανάται και πάλι πάνω από τη χώρα, γράφει η γερμανική εφημερίδα η «Bild».


Η εφημερίδα σημειώνει: «Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τους Eυρωπαίους να κάνουν περισσότερα για να ενισχύσουν την εσωτερική τους ασφάλεια. Ωστόσο ισχύει ακριβώς το αντίθετο.


Σύμφωνα με ανάλυση του IISS oι δαπάνες των Ευρωπαίων για στρατιωτικούς εξοπλισμούς μειώθηκαν κατά το περασμένο έτος σε σχέση με την αυξανόμενη οικονομική τους δύναμη».


Όπως επισημαίνεται όμως στη συνέχεια «μόνο δύο χώρες στην Ευρώπη, βάσει ανάλυσης βρετανών ερευνητών, δαπανούν πάνω από το προβλεπόμενο 2% του ΑΕΠ τους για εξοπλιστικά συστήματα».


Πρόκειται για την Εσθονία και την Ελλάδα. «Η Εσθονία και η υπερχρεωμένη Ελλάδα δαπάνησαν αντιστοίχως 2,2% και 2,4% του ΑΕΠ τους για τον στρατό τους».


Τώρα ανακαλύψανε οι Γερμανοί οτι δαπανάμε πολλά για τους Εξοπλισμούς…Όταν παίρναμε γερμανικά όπλα ήταν όλα καλά;


Όπως επισημαίνεται στο άρθρο, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των χωρών του ΝΑΤΟ έχουν επανειλημμένα συμφωνήσει στον στόχο του 2% για τις στρατιωτικές δαπάνες. Ωστόσο χώρες με μεγάλη στρατιωτική ισχύ όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία και η Πολωνία δαπανούν πολύ λιγότερα σε σχέση με την Ελλάδα, μάλιστα κάτω από το απαιτούμενο 2%.


Σχόλιο: Βέβαια ο Γερμανός αρθρογράφος δεν έγραφε ποτέ τίποτα όταν αγοράζαμε τα Γερμανικά LEOPARD που έφευγαν στο δρόμο οι Ερπύστριες και τα άχρηστα Γερμανικά Α/Α…την ώρα που οι Ελληναράδες έθαβαν τον Ελληνικό ΑΡΤΕΜΙΣ 30 για να πάρουν Μίζες…Τότε έκαναν Μόκο τα Γερμανικά κοπρόσκυλα!


Τότε που δανειζόμαστε αφειδώς για να γίνουν οι Γερμανοί, Οικονομική Δύναμη…Όχι και να μας λοιδωρούν τώρα οι Απόγονοι των ΝΑΖΙ!Αναδημοσίευση από: veteranos.gr

0 σχόλια: