Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

Το μπαχαρικό που σταματάει την αιμορραγία σε 10 δευτερόλεπτα

 

Το σταμάτημα μιας αιμορραγίας που μπορεί να συμβεί από κάποιο τραυματισμό, όπως το κόψιμο με κάποιο κοφτερό αντικείμενο, είναι μια έκτακτη κατάσταση που μπορείτε όμως να την διαχειριστείτε αποτελεσματικά. Σε μια τέτοια περίπτωση, καλό είναι να γνωρίζετε ότι την αιμορραγία μπορείτε να τη σταματήσετε με ένα μπαχαρικό που υπάρχει σίγουρα στην κουζίνα σας. Τα θεαματικά αποτελέσματα είναι θεαματικά.


Ο λόγος για το πιπέρι καγιέν, που όπως έχει αποδειχτεί έχει την ιδιότητα να σταματά την αιμορραγία σε λιγότερο από ένα λεπτό, στην πλειονότητα αυτών των περιστατικών.

Επιπλέον έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και βοηθά στην επούλωση του τραύματος.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε
Μπορείτε να βάλετε το πιπέρι καγιέν απευθείας πάνω στο τραύμα
Εναλλακτικά μπορείτε να διαλύσετε μια κουταλιά σε λίγο νερό και αφού βουτήξετε στο διάλυμα μία γάζα να την εφαρμόσετε πάνω στην πληγή
Μπορείτε τέλος να διαλύσετε ένα κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν σε ένα φλιτζάνι νερό και να το πιείτε

Εκτός από τη διακοπή της αιμορραγίας λόγω τραυματισμού, το πιπέρι καγιέν συμβάλλει στην αντιμετώπιση και των εσωτερικών αιμορραγιών, όπως της μύτης ή του λαιμού. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει φυσικά να λαμβάνεται από το στόμα. Θυμηθείτε επίσης ότι το πιπέρι καγιέν βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθά την πέψη και μειώνει τον πόνο στις αρθρώσεις.

pontos-news.gr
http://www.triklopodia.gr/%cf%84%ce%bf-%ce%bc%cf%80%ce%b1%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%ac%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%b9%ce%bc%ce%bf%cf%81%cf%81/ 

0 σχόλια: