Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Τουλάχιστον 70 κτίρια στην Αττική είναι ακόμα υπό κατάληψη -Ποια είναι

Δύο εκκενώσεις κτιρίων που ήταν υπό κατάληψη έκανε χθες η αστυνομία την ώρα που δεκάδες ιδιοκτήτες αν και έχουν υποβάλλει μηνύσεις εδώ και τρία χρόνια περιμένουν ακόμα την εφαρμογή του νόμου.

Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν πως οι χθεσινές επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ σε οδό Αλκιβιάδου στην Αθήνα και στη βίλα Ζωγράφου στην Γαρδένια πραγματοποιήθηκαν επειδή ο Δήμος Αθηναίων κατ’ επανάληψη είχε ζητήσει εκκενώσεις κτιρίων και χθες η Αστυνομία αποφάσισε να εκκενώσει το κτίριο πλησίον της οδού Αχαρνών, περιοχή για την οποία λίγο καιρό πριν ο Γιώργος Καμίνης κατήγγειλε ότι «σε ακτίνα εκατό μέτρων υπάρχουν τρεις καταλήψεις».

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα τα υπό κατάληψη κτίρια στην Αττική είναι περίπου 45, ενώ από την Αστυνομία επισημαίνουν ότι οι καταλήψεις ξεπερνούν τις 70. Ανάμεσα στα οικήματα που έχουν καταληφθεί είναι το ξενοδοχείο City Plaza, στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Κατριβάνου, το ξενοδοχείο Όνειρο στην οδό Σπύρου Τρικούπη 57, και άλλα κτίρια στην οδό Βεραντζέρου 16-28, Μάρνης 32, Σολωμού 78, Νικηφόρου 7, Σωκράτους 7, Πειραιώς 12, Μαιζώνος 28, Σατωβριάνδου, Μαυρομιχάλη 47, Νικηταρά 12, Χαλκοκονδύλη 58, Γ’ Σεπτεμβρίου 64, Αγίου Κωνσταντίνου 17, Νεοφύτου Μεταξά και Δεληγιάννη.

Πάντως το μόνο που δεν φαίνεται να αλλάζει είναι το φαινόμενο να εκδίδονται εισαγγελικές παραγγελίες αλλά να μην λαμβάνεται πρωτοβουλία για επιχείρηση από την ΕΛ.ΑΣ., υπό το φόβο αντιδράσεων.

iefimerida.gr

0 σχόλια: