Τέσσερις αγωνιστικές και βαρύ πρόστιμο στον Ολυμπιακό-Όχι αφαίρεση βαθμών

Όχι με αφαίρεση βαθμών, αλλά με τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 150.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για τα γεγονότα του πρώτου ημιτελικού με την ΑΕΚ.


Δεκτή η παρέμβαση ΠΑΟΚ.

Απέφυγε (σε πρώτο βαθμό) την αφαίρεση βαθμών, όχι όμως και την «καμπάνα» ο Ολυμπιακός για τα όσα έγιναν στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρήθηκαν από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ με πρόστιμο 150.000 ευρώ και ποινή τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, που θα εκτίσουν την επόμενη σεζόν. Σημειώνεται πως το αρμόδιο όργανο έκανε δεκτή την παρέμβαση του ΠΑΟΚ στην υπόθεση.

Η ποινή είναι η μικρότερη που προβλέπεται για επίθεση σε διαιτητή καθώς το πειθαρχικό όργανο δέχεται ουσιαστικά όλα όσα ανέφερε το κατηγορητήριο. Ειδικά, δε, η αναφορά για πράξη βίας σε βάρος του διαιτητή μπορεί να επιφέρει βάσει κανονισμού πολύ μεγαλύτερη ποινή.

Από τον Ολυμπιακό μέχρι και χθες λεγόταν πως αν υπήρχε τιμωρία της έδρας έστω και για μια αγωνιστική θα επρόκειτο για σκάνδαλο.

Η ουσία είναι πως, τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό, η συγκεκριμένη απόφαση σφραγίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό. Φυσικά υπάρχει δυνατότητα έφεσης από τον Ολυμπιακό ή και τον ΠΑΟΚ (εντός πέντε ημερών), αλλά και από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα (εντός δώδεκα ημερών). Ήδη οι δύο ΠΑΕ έχουν λάβει στα χέρια τους το σκεπτικό της απόφασης, που κατά πάγια πρακτική της ΕΠΟ δεν ανακοινώνεται επίσημα.


Μένει να φανεί αν η βαθμολογία θα επικυρωθεί μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου την Κυριακή ή θα περιμένει η Super League την κατάληξη της υπόθεσης και σε δεύτερο βαθμό.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως ο παρατηρητής Θεμιστοκλής Βαλσάμης, που είχε παραπεμφθεί για πλημμελή καταγραφή των όσων συνέβησαν στο φύλλο αγώνα, κηρύχθηκε πειθαρχικά ελεγκτέος και διαγράφηκε από τους πίνακες των παρατηρητών.

Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ:

Συνεκδίκασε αντιμωλία των διαδίκων τις υποθέσεις α) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 11357/19-4-2017 κλήσης (Π.Ε.) προς απολογία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, β) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 11417/19-4-2017 κλήσης της παρούσας Επιτροπής προς απολογία της ΠΑΕ Ολυμπιακός (δίωξη αναπληρωτή υπευθύνου άσκησης πειθαρχικής δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων) και γ) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 11452/20-4-2017 πρόσθετης παρέμβασης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Δέχθηκε την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κήρυξε πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τις αναφερόμενες στο σκεπτικό πράξεις.

Επέβαλε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός τις εξής ποινές: α) για την πράξη των εκτεταμένων επεισοδίων (άρθρο 14 παρ. 1, 2, άρθρο 15 παρ. 6 περ. α’, β’, γ’ Πειθαρχικού Κώδικα) χρηματική ποινή ύψους εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές, β) για την πράξη της βίας σε βάρος του διαιτητή του αγώνα (άρθρο 29 παρ. 1 και 4 Πειθαρχικού Κώδικα) ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (άρθρο 29 παρ. 4 περ. α’), γ) για την πράξη της παράνομης εισόδου οπαδών της εγκαλουμένης στο χώρο των αποδυτηρίων των διαιτητών (άρθρο 12 παρ. 5 Κ.Α.Π. Επαγγελματικών Ομάδων σε συνδυασμό με άρθρα 1 και 26 Πειθαρχικού Κώδικα)
χρηματική ποινή ύψους πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ, δ) για την πράξη της βίας σε βάρος του βοηθού παρατηρητή του αγώνα (άρθρο 29 παρ. 1 και 4 Πειθαρχικού Κώδικα) ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, ε) για την πράξη της αφής πυρσών, κροτίδων και καπνογόνων στις κερκίδες πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια του αγώνα (άρθρα 14 παρ. 1, άρθρο 15 παρ. 2 περ. α’ Πειθαρχικού Κώδικα) χρηματική ποινή ύψους δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.

Συγχώνευσε α) τις ως άνω χρηματικές ποινές, επιβάλλοντας συνολική χρηματική ποινή ύψους εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ, β) τις ως άνω ποινές διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, επιβάλλοντας συνολική ποινή διεξαγωγής τεσσάρων (4) αγώνων χωρίς θεατές.

Η απόφαση για τον παρατηρητή Βαλσάμη αναφέρει:

Δίκασε την υπόθεση κατά του Θεμιστοκλή Βαλσάμη, παρατηρητή του διεξαχθέντος στις 13.4.2017 αγώνος μεταξύ των ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της 5ης φάσης του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων.
Κήρυξε τον εγκαλούμενο, Θεμιστοκλή Βαλσάμη, πειθαρχικά ελεγκτέο για την αναλυτικώς περιγραφόμενη στο σκεπτικό της παρούσας πράξη.
Επέβαλε στον εγκαλούμενο την πειθαρχική ποινή της διαγραφής από τον οικείο πίνακα Παρατηρητών.

Επιμένει ο ΠΑΟΚ: Ασκεί έφεση και ζητεί αφαίρεση βαθμών από Ολυμπιακό!
Άμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΟΚ για την απόφαση της Πειθαρχικής της ΕΠΟ για όσα έγιναν στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Έφεση κατά της απόφασης θα κάνει η ομάδα της Θεσσαλονίκης, ζητώντας αφαίρεση βαθμών.

Ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έκανε παρέμβαση, έχοντας έννομο συμφέρον, ετοιμάζεται να κάνει ένσταση κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Όπως μετέδωσε ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου στον ΣΠΟΡ FM 94,6 η πλευρά του ΠΑΟΚ θα κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την ένσταση, την οποία έχει δικαίωμα να καταθέσει εντός πέντε ημερών.

Στον ΠΑΟΚ έχουν λάβει ήδη το σκεπτικό της απόφασης από την ΕΠΟ, ενώ θεωρούν πως έχει γίνει μια πρώτη αρχή με την συγκεκριμένη τιμωρία, αφού η Πειθαρχική Επιτροπή δέχθηκε όλο το κατηγορητήριο και τιμώρησε τον Ολυμπιακό για όλα όσα κατηγορούνταν. Ωστόσο, η πλευρά του Δικεφάλου, θα επιμείνει στην αφαίρεση βαθμών από τον Ολυμπιακό.http://www.ksipnistere.com/2017/04/blog-post_8208.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια