Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Χανιά: Ένοπλος κατέλαβε το κτίριο του ΟΚΑΝΑ – Ανταλλαγή πυροβολισμών – Κλειδωμένοι σε γραφείο οι εργαζόμενοι

– Ο ένοπλος κατέλαβε το κτίριο του ΟΚΑΝΑ στη Σούδα


Σε εξέλιξη από το πρωί της Δευτέρας σοβαρό περιστατικό στο κτίριο του ΟΚΑΝΑ στη Σούδα.

Οπλισμένος άνδρας εισέβαλε περίπου στις 8 το πρωί σε έξαλλη κατάσταση, κρατώντας ένα πιστόλι, στα γραφεία, όπου παραμένουν τρεις εργαζόμενοι.


Δεν είναι ξεκάθαρο αν οι εργαζόμενοι κρατούνται ως όμηροι από τον δράστη. Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, μετά την εισβολή, τρεις από τους υπαλλήλους μπήκαν μόνοι τους σε ένα δωμάτιο για να προφυλαχτούν και παραμένουν κλειδωμένοι. Σύμφωνα ωστόσο με άλλες πληροφορίες ο δράστης δεν τους αφήνει να φύγουν. Πάντως οι υπόλοιποι υπάλληλοι βγήκαν απο το κτίριο χωρίς πρόβλημα.
O άνδρας είναι ηλικίας περίπου 45 ετών, πατέρας πέντε παιδιών και συμμετέχει στο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ, ενώ όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, το αίτημά του είναι να δει τον Εισαγγελέα και να μιλήσει στον δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μοναδικό εισόδημα του άνδρα για να ζήσει την σύζυγο και τα 5 παιδιά του προέρχονται από ένα περίπτερο στον Ενετικό Λιμάνι Χανιών, που σκοπεύει να γκρεμίσει ο Δήμος Χανίων.Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, όπου όταν πλησίασαν το κτίριο ο δράστης πυροβόλησε προς το μέρος τους και ανταπέδωσαν…


Αυτή την ώρα έχουν φθάσει στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ, συγγενικά του πρόσωπα και ένας γιατρός, οι οποίοι προσπαθούν να τον πείσουν να παραδοθεί.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο άνδρας είναι τραυματισμένος στα πόδια από τα πυρά που δέχθηκε.Τι λέει ο δήμαρχος Χανιών

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας ο οποίος έσπευσε αμέσως στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ για να μιλήσει με τον 45χρονο άνδρα.

Μάλιστα, ο κ. Βάμβουκας γνωρίζει το περιστατικό καθώς κατά τα παρελθόν έχει συνομιλήσει αρκετές φορές με τον 45χρονο για το θέμα του περιπτέρου.

«Πρόκειται για ένα περίπτερο που βρίσκεται στο χώρο του Ενετικού Λιμανιού στα Χανιά και έπρεπε να κατεδαφιστεί για να προχωρήσουν οι εργασίες. Με τον 45χρονο έχουμε μιλήσει πολλές φορές και μάλιστα καθυστερήσαμε όσο μπορούσαμε την ανάκληση της άδειας ωστόσο αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί κι έτσι προχωρήσαμε στην ανάκληση», επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας ενώ την ίδια ώρα τόνισε πως ο ίδιος είχε προτείνει μία σειρά λύσεις στον 45χρονο – όπως να πάρει άλλο περίπτερο – αλλά εκείνος δεν δέχθηκε καμία πρόταση.
 Πηγή: zarpanewsFlashnewscretapost

0 σχόλια: