Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Έρχεται ο «Σατανάς 2»: Η Ρωσία προχωρά στην κατασκευή του τερατώδους πυρηνικού όπλου

Διά στόματος του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ρωσίας, Ντιμίτρι Ρογκόζιν, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι αρχίζει την κατασκευή ενός όπλου μαζικής καταστροφής που υπάρχει ως φήμη εδώ και χρόνια, αλλά ουδείς ήταν σίγουρος για την κατασκευή του.Πρόκειται για τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο RS-28 Sarmat (τον οποίο το NATO αποκαλεί «Σατανά 2»), ένα όπλο το οποίο λέγεται ότι είναι ικανό να καταστρέψει μια ολόκληρη χώρα μεγέθους της Γαλλίας, καθώς μπορεί να μεταφέρει ως και δέκα πυρηνικές κεφαλές ταυτόχρονα.

Ταυτόχρονα, ο Ρογκόζιν, σε συνέντευξή του στην Πράβδα, ανακοίνωσε ότι η Ρωσία προχωρά και στην κατασκευή του σιδηροδρομικού συστήματος πυραύλων Μπαργκούζιν, το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει και να εκτοξεύει διηπειρωτικούς πυραύλους οπλισμένους με πυρηνικές κεφαλές.

Και τα δύο οπλικά συστήματα έρχονται από το σοβιετικό παρελθόν της Ρωσίας,
ωστόσο, φαίνεται ότι οι εντάσεις των τελευταίων χρόνων, αλλά και η έμφαση που το καθεστώς Πούτιν δίνει στην άμυνα και την ασφάλεια επιταχύνουν την υλοποίησή τους.

Ειδικά για τον «Σατανά 2», ο πύραυλος έρχεται για να αντικαταστήσει το R-36 Voevoda που πρωτοκατασκευάστηκε το 1970, αν και η κατασκευή του έχει καθυστερήσει σημαντικά από τότε που ανακοινώθηκε, το 2014. Παράλληλα, το Μπαργκούζιν πλέον σχεδιάζεται ώστε να μπορεί να μεταφέρει ως και έξι διηπειρωτικούς πυραύλους.

πηγη

0 σχόλια: