Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019

Γονικός έλεγχος: 4 τρόποι για να ελέγχετε τα παιδιά σας στο διαδίκτυο

Γονικός έλεγχος: Στις μέρες μας τα παιδιά μεγαλώνουν μέσα στην τεχνολογία. Για αυτό το λόγο από μικρή ηλικία ιντριγκάρονται από τις ψηφιακές συσκευές.

Γονικός έλεγχος
Τα gadgets
είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα αλλά για ένα παιδί μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα. Τα εκθέτουν σε ακατάλληλο περιεχόμενο, σε malware και άλλους κινδύνους.

Πρέπει λοιπόν να πάρετε κάποια μέτρα ή αλλιώς γονικούς ελέγχους ώστε το παιδί σας να χρησιμοποιεί με καλό σκοπό τις ψηφιακές συσκευές.

Οι γονικοί έλεγχοι παρέχουν ασφάλεια σε ένα παιδί που κάνει ανεξέλγκτη χρήση στο διαδίκτυο. Φιλτράρουν τα ψηφιακά παιχνίδια, τα προγράμματα στο Internet, το software και τα κινητά.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προστατέψετε το παιδί σας. Ένας είναι τα φίλτρα περιεχομένου, που ελέγχουν και φιλτράρουν τα web data, όπως επίσης περιορίζουν την πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο.Επιπλέον υπάρχουν διαθέσιμα προγράμματα παρακολούθησης, που πέρα από το πως χρησιμοποιεί το παιδί μία συσκευή, μπορείτε να δείτε και σε ποια sites μπαίνει.

Τέλος, ένας ακόμα τρόπος προστασίας είναι η εγκαταστάση ενός «filtering software» στις συσκευές σας, ώστε να μπορείτε ελέγχετε τις «κινήσεις» του παιδιού σας.

Αυτοί οι τρόποι ελέγχου μπορούν να λειτουργήσουν σε routers, συσκευές και apps.

Οι έλεγχοι των συσκευών λειτουργούν σε συγκεκριμένα gadgets, για αυτό και οι περισσότερες ψηφιακές συσκευές έρχονται με γονικό έλεγχο που λειτουργεί όταν υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο.

Οι έλεγχοι εφαρμογών ενεργοποιούνται στο software ή σε προγράμματα διαδικτύου, όπως το YouTube και το Google.

Δεν χρειάζεται να είστε hacker για να μπορείτε να ελέγξετε το παιδί σας.

Μέσω
του router μπορείτε να ελέγξετε σε τις σελίδες μπαίνει από οποιαδήποτε συσκευή και σας επιτρέπει να φιλτράρεται ότι δε θέλετε να «βλέπει». Πόλλα router έρχονται με γονικό έλεγχο, αλλά αν δε συμβαίνει αυτό μπορείτε να το αλλάξετε μέσω του OpenDNS.Ακόμα τα λειτουργικά συστήματα των Windows διαθέτουν ενσωματωμένους γονικούς ελέγχους. Μπορείτε να καθορίσετε την ώρα που το παιδί σας μπορεί να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή του και σε ποια προγράμματα μπορεί να έχει πρόσβαση.

Επιπρόσθετα, το OS X El Capitan, το λειτουργικό σύστημα της Mac, σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τη χρήση του υπολογιστή του παιδιού σας όπως επίσης να περιορίσετε τη χρήση των εφαρμογών σε μια ηλικιακή ομάδα.

Τέλος, οι εξωτερικές εφαρμογές μπορούν να εξυπηρετούν τις ανάγκες σας καλύτερα από αυτές που υπάρχουν ήδη στον υπολογιστή σας. Υπάρχουν αμέτρητα δωρεάν φίλτρα και Internet suites.

Κάποια από αυτά τα φίλτρα είναι το Norton Family, το Kid Logger και το K9 Web Protection.

Χρησιμοποιείστε τις δυνατότητες που σας δίνονται και προστατέψτε το παιδί σας σωστά!


secnews.gr
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/10/4_16.html

0 σχόλια: